Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je stanje s migrantima na hrvatskoj granici. Ona je stala u obranu hrvatskih policajaca. Ozljede na koje se migranti često žale objašnjava teškim terenom, a novinare je provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Grabar-Kitarović je upitala ministra unutarnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića je li pravobraniteljica ikad došla vidjeti kakvo je stanje na terenu. Zajednički su je pozvali da dođe vidjeti što se radi i kako se radi, prenosi Hina.

Hrvatska predsjednica naglasila je i kako je bila u pravu kad je kritizirala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel. Nije htjela prejudicirati kako će se ponašati Ursula van der Leyen, ali rekla je kako to nije hrvatski, nego europski problem.

“Neće, neće postati hotspot”, poručila je predsjednica RH koja je protiv postavljanja žice na granicu s BiH u kojoj žive Hrvati. Kritizirala je i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika “koliko treba”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.