Ishod krajnje neizvjesnoga dana u ovim dramatičnim trenucima za mostarski Aluminij koje, pokazalo se, ni pojedini visoki dužnosnici nažalost nisu ozbiljno shvatili, jest da se javio Glencore i osigurao financijska sredstva za kupnju i struje i sirovina za rad Aluminija za sljedećih četiri dana.

Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje.

Naime, premda je prvotno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi Glencorea i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u svezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija.

Nažalost, sudeći prema previše udaljenim stajalištima, nismo optimistični i ne nadamo se dobrim vijestima! Zahvalni smo Glencoreu što nas kraj neće stići u prvoj minuti subote, ali kako i ne bismo mogli dalje bez njihovih sredstava, tako nećemo moći dalje ni nakon utorka ako u ponedjeljak doživimo još jedan fijasko.

Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona.

Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala prijeći će u itekako glasnu tišinu, stoji u priopćenju Uprave Aluminija.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.