“OVO JE NAŠ POSLJEDNJI VAPAJ” Radnici Aluminija pred zgradom Vlade FBiH

Vrijeme:58 sec
Radnici mostarskog Aluminija okupili su se pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu gdje su prosvjedovali za vrijeme trajanja sjednice. Radnici su donijeli i vijenac na kojem piše “Posljednji pozdrav Aluminiju”. Policija je postavila žutu traku na mjestu prosvjeda, piše Klix.ba.

“Ovo je naš posljednji vapaj, samo nam Vlada FBiH može pomoći. Sve smo pokušavali. Godinama nas uništavaju. Svi nam pričaju lijepe priče. I mi smo građani ove države, valjda i o nama trebaju voditi računa. Mi radimo svoj posao, umiremo u pogonima”, kazao je Željko Damjanović.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika Aluminija, kazao je da će ispratiti odluku Vlade pa će odlučiti što će dalje. On tvrdi da Vlada FBiH drži njihov “ključ sudbine”.

Pero Debek je rekao da problemi s električnom energijom traju od 2012. godine.

“Bile su obje opcije vlada. Imali smo problema, a njima se nije žurilo da ih rješavaju. Bilo je štetnih ugovora. Mogli su se i neki finalni i polufinalni proizvodi uraditi dok nismo otišli pod hipoteku. Moglo se dosta toga uraditi. Neće da nam preciziraju cijenu za izvoz. Nadam se da će se ovo premostiti”, rekao je on.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori