NE SEKIRAJTE SE: Plenković o najavi HNS-a da će napustiti Vladu: “Može se bez svakoga”

Vrijeme:1 min, 41 sec
Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas nakon sastanka užeg vodstva stranke koje je raspravljalo o zahtjevu HNS-a za ostavkom ministra Lovre Kuščevića – kako ministar radi svoj posao, a teme medijskih napada odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije, te je najavio da će, umjesto medijskih prepucavanja razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna.

Imali smo sastanak užeg vodstva, raspravili smo dvije-tri važne teme, recentne vanjskopolitičke aktivnosti, situaciju oko ministra Kuščevića i dogovorili zajedničke korake oko sjednice Vlade i zadnjeg tjedna zasjedanja Sabora, izjavio je premijer RH Plenković nakon sjednice užeg vodstva HDZ-a.

Što se tiče ministra Kuščevića, on je objasnio svoje argumente i činjenice koje su trenutno u fokusu medijskih napisa tako da i članice i članovi najužeg rukovodstva HDZ-a mogu čuti njegovu stranu, dodao je Plenković.

Drugi zaključak koji smo donijeli, je da ćemo, umjesto medijskih prepucavanja, razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj parlamentarnoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna, jer sutra idem u Poljsku… I treće, za sve daljnje aktivnosti oko ove teme razgovarat ćemo ministar i ja, istaknuo je Plenković.

Pojasnio je da je Kuščević pred užem vodstvom HDZ-a razjasnio svoje argumente i činjenice vezane uz medijske napise o njemu kako bi se čula i njegova strana te priče.

“Razgovarat ćemo, ministar Kuščević radi svoj posao i sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vremena koja su davno prije njegove ministarske funkcije. Što se tiče njegova rada kao ministra uprave, mislim da je on maksimalno angažiran i da je tu bio izrazito uvijek motiviran da radi na programu Vlade i onoga što je u nadležnosti Ministarstva uprave”, kazao je hrvatski premijer.

Upitan što je s HNS-ovim zahtjevom za smjenjivanjem ministra Kuščevića i tvrdnji da će u suprotnome napustiti vladajuću koaliciju, Plenković je kratko rekao: ‘Može se bez svakoga’.

Na pitanje novinara ima li HDZ opciju B u tome slučaju, Plenković je dodao: “Ne sekirajte se vi za nas”.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)