Škorin »savez s narodom« je protuteža velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a

Vrijeme:11 min, 54 sec

Ako se netko hvali da su mu preci bili partizani, kod njega nešto nije u redu. To se vidi i kod aktualne hrvatske predsjednice koja se je svojevremeno hvalila da su joj nono i nona (hrv. djed i baba) bili u partizanima. A zašto sam, netko će reći, toliko oštar? Pa na osnovi onoga kako se Kolinda Grabar-Kitarović kameleonski ponaša. Ne treba ići daleko, dovoljno je pogledati kakve je neistine i opasne laži izrekla u kratkoj čestitci za tzv. Dan antifašističke borbe. Uoči 22. lipnja ove godine ovako je “čestitala” lažni i nepostojeći ustanak tamo u nekoj šumi kod Žabna pored Siska: »Svim hrvatskim državljanima čestitam Dan antifašističke borbe 22. lipnja. Velik dio hrvatskoga naroda i građana drugih nacionalnosti opredijelio se tijekom Drugoga svjetskoga rata za antifašistički otpor okupaciji sila Osovine. Odlukama ZAVNOH-a uspostavljena Federalna Država Hrvatska u sklopu bivše federativne državne zajednice bila je izraz kontinuiteta i težnje hrvatskih antifašista za očuvanjem hrvatske državnosti, postavši državnopravnom osnovom za proglašenje i međunarodno priznanje samostalne Republike Hrvatske, koju smo obranili i oslobodili u Domovinskom ratu, kao povijesni izraz trajne težnje hrvatskoga naroda za neovisnom državom«. Kao da je čestitku pisao Tomislav Jakić! Niti on ne bi izrekao toliko fraza i laži.

Krenimo redom, njezina tvrdnja da je »Velik dio hrvatskoga naroda i građana drugih nacionalnosti opredijelio se tijekom Drugoga svjetskoga rata za antifašistički otpor okupaciji sila Osovine« ne stoji, jer je »veliki dio hrvatskoga naroda« bio za hrvatsku državu u travnju 1941., dok su njezini “građani”, a tu prije svega misli na pripadnike srpske i talijanske manjine u Hrvatskoj, bili i ostali protiv hrvatske samostalnosti, i 1941., i 1991. Pripadnici svih ostalih manjina bili su 1941. i 1991. za samostalnu hrvatsku državu. Drugi dio ove Predsjedničine blasfemije je još negativniji, neprihvatljiviji, opasniji i lažniji. Njezina tvrdnjada je »Odlukama ZAVNOH-a uspostavljena Federalna Država Hrvatska u sklopu bivše federativne državne zajednice bila je izraz kontinuiteta i težnje hrvatskih antifašista za očuvanjem hrvatske državnosti, postavši državnopravnom osnovom za proglašenje i međunarodno priznanje samostalne Republike Hrvatske, koju smo obranili i oslobodili u Domovinskom ratu, kao povijesni izraz trajne težnje hrvatskoga naroda za neovisnom državom« je otvoreno rušenje temelja hrvatske državnosti i laž koju od 1941., te ponovljenu od 1991., šire velikosrbi i, rekao bi zločinac Josip Broz, “domaći izdajnici”. To je na tragu Memorandumâ SANU-a iz 1986. i 2011. To je na tragu tvrdnji Predsjedničina mentora Dejana Jovića i drugih njemu sličnih negatora svega hrvatskoga i onih koji nas svakodnevno guše lažnim jasenovačkim popisom nepostojećih žrtava, a posebice, u zadnje vrijeme, izmišljenim žrtvama iz Jadovna kod Gospića.

Predsjedničina tvrdnja »Odlukama ZAVNOH-a uspostavljena Federalna Država Hrvatska…« je za svaku osudu. To nije izdaja, to je – veleizdaja! To je laž bez premca. Kao što su tzv. odluke ZAVNOH-a (kratica: Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) iz Otočca iz lipnja 1943. bezvrijedne, ništavne i kažnjive, jer je njima izvršena teroristička pobuna protiv tadašnje hrvatske države, tako je najobičnija laž da tim i takvim “odlukama” uspostavljena »Federalna Država Hrvatska«, jer svi jako dobro znamo da se partizani nisu borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju, Kominternu i svjetski komunistički poredak. Laž je i Predsjedničina fraza da su “odluke” tzv. Zavnoha bile »izraz kontinuiteta i težnje hrvatskih antifašista za očuvanjem hrvatske državnosti«. Ova laž je na tragu velikosrpske ideologije Stevana Moljevića, Momčila Đujića ili Đure Zatezala kako treba svim sredstvima negirati postojanje bilo kojega oblika hrvatske državnosti, a ako to ne uspije, onda, miloševićevski rečeno, »niti oružane bitke nisu isključene«. I zato su Srbi protiv Hrvatske i Hrvata dva puta podigli ustanak, i 1941., i 1991. Prvi puta su oružanim ustankom uspjeli srušiti hrvatsku državnost i oteti nam Bosnu i Hercegovinu, cijeli istočni Srijem, Boku Kotorsku, Budvu i primorje do Bara, Raskrižje, Marindol, Osilnicu, sjevernu Istru, Zavalje i Željavu, a drugi puta nisu. A to što nisu uspjeli drugi puta, sada im pomaže aktualna hrvatska predsjednica svojim lažima da kroz medijsku potku slobodno mogu pripremati se na treću pobunu i ustanak protiv Hrvata i Hrvatske što je od nje ostalo poslije kobne 1945. godine.

I sada dolazimo do trećega i najvažnijeg dijela preopasne Predsjedničine čestitke u kojoj tvrdi da je partizansko (četnički) ustanak u Hrvatskoj 1941., potpomognut odlukama tzv. Zavnoha iz 1943., »izraz kontinuiteta i težnje hrvatskih antifašista za očuvanjem hrvatske državnosti, postavši državnopravnom osnovom za proglašenje i međunarodno priznanje samostalne Republike Hrvatske, koju smo obranili i oslobodili u Domovinskom ratu, kao povijesni izraz trajne težnje hrvatskoga naroda za neovisnom državom«. Ona ovdje nedvosmisleno iznosi tvrdnju da su nas “oslobodioci” iz šume 1945., netom obrijani četnici i partizani, svojom pobunom protiv tadašnje hrvatske države od 1941. do 1945. oslobodili od hrvatske države i da 1991. i nije trebalo proglašavati tamo nekakvu hrvatsku državnost i ratovati za nešto što se samo po sebi podrazumijeva. Upravo tako rezonira Kolinda Grabar-Kitarović i ruši temelje hrvatske države na čijem je čelu i od koje jako dobro živi. Prema njoj, mi smo 1991. već imali hrvatsku državu, a Domovinskim ratom samo na tu i takvu zavnohovsku “hrvatsku državnost” stavili fasadu.

Da aktualna hrvatska predsjednica nije slučajno ovako čestitala tzv. antifašistički praznik, potvrđuju njezine čestitke prijašnjih godina i kontinuitet širenja laži, protuhrvatskih laži. Prije tri godine, 2016., Predsjednica je ovako “čestitala”: »Svojim sudjelovanjem na strani antihitlerovske koalicije hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom, a odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za proglašenje Republike Hrvatske neovisnom državom, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu. Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista stoga dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim poginulima tijekom Drugoga svjetskoga rata i svim žrtvama komunističkog režima nakon završetka rata«. I 2016. je pohvalila pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj – one koji su se oružano pobunili protiv hrvatske države i 1941. i 1991. – da su dali »važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom«. I tu je iznijela laž da je »odlukama ZAVNOH-a postavljen temelj za proglašenje Republike Hrvatske neovisnom državom«, a kasnije smo joj, u Domovinskom ratu, samo dali “fasadu”.

Prošle, 2018. godine, u čestitci pobunjenicima protiv hrvatske državnosti 1941. Predsjednica je napisala: »Svojim sudjelovanjem na strani Saveznika hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom. Proglašenjem Federalne Države Hrvatske i drugim odlukama ZAVNOH-a sačuvana je hrvatska državnost i postavljen temelj za proglašenje demokratske i neovisne Republike Hrvatske, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu«. I tu je posebno pohvalila pripadnike srpske manjine za oružanu pobunu 1941. protiv hrvatske države uz pleonazam da su sudjelovali »na strani Saveznika«, čime bi ih, valjda, trebalo amnestirati od paljenja sela i ubijanja Hrvata u područjima gdje su četiri godine sa zvijezdom petokrakom i četničkom mrtvačkom glavom na čelu provodili etničko čišćenje i genocid nad Hrvatima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Boki Kotorskoj. I prije godinu dana Kolinda Grabar-Kitarović je u čestitci rušiteljima hrvatske države iznijela opasnu tezu da je »odlukama ZAVNOH-a sačuvana hrvatska državnost i postavljen temelj za proglašenje demokratske i neovisne Republike Hrvatske«, čime se i otvoreno svrstala na stranu pobunjenika i pučista iz 1994. (Josip Manolić, Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Ozren Žunec, Slavko Goldstein, Vlado Gotovac, Krsto Cviić, Ivo Banac…), koji su izveli srećom neuspješni puč rušenja hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana i vraćanja Hrvatske u zagrljaj sa Srbijom Slobodana Miloševića. Sve to je dokaz kako njezino micanje poprsja zločinca Broza iz Predsjedničkih dvora na Pantovčaku nije bilo iskreno i da je bilo u službi obmanjivanja većine Hrvata koji su se borili i ginuli za domovinu i koji su svoje zdravlje i živote ugradili u obrani hrvatske državnosti u Domovinskom ratu protiv srbocrnogorskoga agresora i JNA.

• Miroslav Škoro je sve iznenadio. I one koji ga vole, i one koji ga preziru. Neke je iznenadio, a neke je i zatekao, pa se još od nedjelje ne mogu povratiti od neugodnoga iznenađenja. Za razliku od aktualne predsjednice koja šuti i čeka mig za objavu kandidature od svojih crvenih i narančastih savjetnika, i povratnika Zorana Milanovića, kojemu je, poput Mislava Kolakušića, najpametnije da šuti, Škoro je iznio svoj kratki program na svima razumljiv način. To mu priznaju i oni medijski grobari, koji će mu sada, crvenim lobotomijskim metodama, pokušati pronaći nešto kako bi ga zaustavili na putu do Pantovčaka. Prije najave kandidature i objave pet ovlasti podcjenjivali su ga i izrugivali mu se da je zalutao s “estrade”. Mislili su da nije ozbiljno, ali sada kada je najavio ono što želi promijeniti, a posebno kada je suverenistički najavio da će srž njegova programa biti »savez s narodom« na globaliziranoj ljevici i odnarođenoj i korumpiranoj eliti zazvonila su zvona za uzbunu. Škorin »savez s narodom« je protuteža velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a koja neformalno od preuzimanja vlasti Andreja Plenkovića jako “lijepo” funkcionira. Škorin »savez s narodom« je doslovni povratak suverenističkoj politici Franje Tuđmana, koja je napuštena godine 2000. A da bi vodio suverenističku politiku i povratio rad zamrlih hrvatskih institucija u državi, prije svega uništenih pravosudnih institucija, Škoro, kao svoj prvi potez, zatražit ćeizmjene Ustava. A do toga konačnoga cilja može se doći samo putem referenduma, na kojemu se u demokraciji najbolje i jedino može testirati volja vlastitoga hrvatskog naroda. Njegovim izborom imat ćemo predsjednika države kojemu će Domovinski rat i Oluja biti temelj suvremen hrvatske države, a ne tamo nekakvi avnoji i zavnohi.

• Vladimir Šeks je “onima koji bi htjeli mijenjati Ustav” poručio: “Uzalud vam trud svirači”. Budući je Šeks čovjek, za kojega je Franjo Tuđman svojevremeno rekao: »Čuvajte se Vlade«, nije na odmet poručiti Miroslavu Škori da ga se čuva. Jer onaj koji je Antu Gotovinu “locirao, uhitio, identificirao i transportirao” u Den Haag na sve je spreman. Šeks nema ideologiju, on samo ima “volju za moći”, sublimiranu kod Friedricha Nietzschea.

• Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana je u srijedu u Strasbourgu za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe. Lijepa je to vijest, ne zato što bi trebali biti ponosni na taj izbor, već zato što smo se napokon riješili najlošije ministrice u Vladi Andreja Plenkovića. Riješili smo se osobe koja je svoje savjetničke usluge ne tako davano davala susjedima Srbijancima. A zašto su je izabrali? Zato što u Europskoj uniji trebaju osobu bez stava, osobu koja sluša i nema nacionalni osjećaj.

• Kako treba braniti svoju državu i svoj narod možemo vidjeti na ruskome primjeru, gdje je godine 2009. osnovano Povjerenstvo za sprječavanje krivotvorenja povijesti nauštrb interesa Rusije! Do te točke u “antifašističkom razvoju” zasad u Hrvatskoj još nismo došli.

• Oporbenjaci, uglavnom iz dosade, često pokušavaju zagorčati život aktualnoj Vladi time što traže ostavku pojedinih ministara. Za sada im je to uspjelo samo jednom kada su smijenili Martinu Dalić. Kod pokušaja smjene Zdravka Marića, Milana Kujundžića, Gorana Marića, Damira Krstičevića, Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac, Marka Pavića, Nade Murganić… u oporbi nisu imali uspjeha. Nu, sada je na redu ministar uprave Lovro Kuščević i zbog onoga zašto u oporbi traže njegovu smjenu zasigurno raspojasani Bračanin ne će proći neokrznut. A to što prijeti, dokaz je više da nema argumenata za svoju obranu.

• Najava Milana Bandića o izgradnji spomenika žrtvama Holokausta na zagrebačkome Glavnom kolodvoru naišla je na otpor desetljeće i pol podijeljene malobrojne židovske zajednice u Zagrebu. Neki od njih, koji mrze sve hrvatsko osim kuna, ne žele spomenik svim židovskim žrtvama svijeta, nego bi oni da se na spomeniku dodatno optužuje njihova ali mrska im domovina Hrvatska. Neki od njih, poput Ognjena Krausa i Žarka Puhovskoga, žele da na spomeniku piše: Žrtvama ustaškog terora, i to na ćirilici, jidišu i romskom jeziku(!), bez obzira što to značilo. Ovo je nepojmljiv pokušaj u novijoj povijesti da građani svoje države žele da se stigmatizira ta ista država.

• Gledajući iz Zagreba, stječe se dojam da je Hrvatima u Bosni Hercegovini iz dana u dan sve teže i sve gore. Dobro je dok se bore protiv samo jednoga suparnika, ali je loše kada se druga dva naroda udruže i lako Hrvate preglasaju. Ovaj puta takav je slučaj s najavom uspostave pričuvnog sastava policije, što me odmah podsjetilo na »rezervni sastav milicije« u umirućoj drugoj Jugoslaviji, što je u prijevodu značilo osnivanje pričuvne srpske jugo-milicije. U BiH to sada izgleda tako da će uz redovne Srbe i Muslimane-Bošnjake policajce biti uspostavljene i pričuvne srpske i bošnjačke policije. Još veće i brojnije zlo.

• Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da hercegbosanska Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) prisluškuje medije u BiH i okruženju. Pod “okruženje” čelnik tamošnjih Srba naveo da OSA pod brojem protokola 05/1-4-1547/19 od 10. travnja 2019. posebno “obrađuje” izdanje Večernjega lista za BiH sa sjedištem u Mostaru.

• Nije nikakva vijest da se Jelena Veljača opija. Neka! Neka pije! Baš nas briga! Ali kada ona ne bi bila čuvarica djece i borkinja protiv nasilja možda bismo mogli tako i reći, ali ovako ne. Nije najbolji uzor onima koje tobože zaštićuje. O svome pijanstvu ovako Jelena piše: »Moj dobri duh koji mi je dopustio da mrtva pijana spavam na kauču onu jednu večer kad sam ludovala Beogradom« i zahvaljuje prijateljici koja joj je ponudila kauč (https://www.dnevno.hr/magazin/v-i-p-studio/jelena-veljaca-priznala-da-pije-i-da-joj-dijete-odgajaju-neznanci-u-lokalnom-kaficu-1327589/). I ne samo što pije, Jelena svoje malo dijete odgaja po kavanama: »Hvala ekipi iz kultne Smokvice što su mi odgajali dijete u kafani, kako i priliči glumačkom djetetu« i još se time hvali. Čega se pametan stidi, budala se time hvali.

• Bakir Izetbegović, pritisnut izvana, ipak se morao izjasniti o tomu zašto izbjegava ulazak Bosne u Hercegovine u NATO. Predsjednik SDA je rekao kako da će BiH ući u NATO kada nađe “srednje rješenje”, te da »nema članstva u NATO-u bez novih odluka Predsjedništva, eventualno referenduma u BiH«. Bakir kaže kako čeka da na ulazak u NATO čeka pristanak Srba, koji također, kao i Bošnjaci, ne žele u taj vojni savez. I načekat će se!

• Odljev liječnika pošast je i u BiH. Samo iz Federacije BiH prošle godine u inozemstvo otišla su 362 liječnika. A u protekle dvije godine iz cijele Bosne i Hercegovine iselilo se 620 liječnika.

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr/https://portal.braniteljski-forum.com/Hrvatsko nebo

 

Odgovori