Priča o konobi u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

U organizaciji GKK i u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta autor Miki Bratanić predstavit će u utorak 2. srpnja u 21.00 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu svoj projekt Priča o konobi i tri do sada objavljene knjige: Konoba, Priča o konobi i Priče iz konobe za djecu, te govoriti o osobnom iskustvu u nastojanju očuvanja naših običaja, tradicije, baštine, te stvaranja prepoznatljivosti, kroz prizmu izvorne težakove konobe.

Projekt Priča o konobi Mikija Bratanića za cilj ima kroz razne aktivnosti hrvatskoj i svjetskoj javnosti približi fenomen izvorne, tradicionalne, dalmatinske konobe, težakove konobe, u kojoj se pravi, čuva i uživa vino.

Konobu je autor nazvao kolijevkom Dalmacije jer su mnoge dalmatinske prepoznatljivosti, poput vina, ulja, prošeka, pršuta, sira i iznad svega dalmatinske klapske pisme, rođene i odgojene upravo u konobi.

Izvor priče jest autorova obiteljska konoba u Vrbanju na Hvaru, koja je proglašena od strane Ministarstva kulture Zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske. Iz nje je crpio inspiraciju za svoju prvu knjigu Konoba o fenomenu konobe. Inače, nakon što je svoju Priču o konobi autor predstavio brojnoj publici širom Hrvatske, ali i stranoj publici u Bostonu, New Yorku i San Franciscu, Miki Bratanić i njegova priča o kolijevci Dalmacije stižu i u Kaštila.

U konobi se čuvaju i vino i hrana i jezik i običaji i tradicija i prijateljstvo. Konoba bez ljudi samo je prostor. Konoba su ljudi, riječi su Mikija Bratanića. Budite i Vi dio priče o konobi u utorak 2. srpnja u 21.00 u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu.

Hrvatsko nebo

Odgovori