Talibani ubili najmanje 49 ljudi, među njima i dužnosnike izbornog povjerenstva u Afganistanu

0

Talibanski borci napali su tijekom vikenda afganistanske snage sigurnosti u tri pokrajine i ubili najmanje 49 ljudi, uključujući i osam dužnosnika izbornog povjerenstva, dok se u nedjelju nastavljaju mirovni pregovori između SAD-a i talibana.

Talibani su u južnoj pokrajini Kandahar u subotu navečer raznijeli četiri ukradena vojna vozila u blizini sjedišta policije u okrugu Maroof, pri čemu je poginulo 11 policajaca. Smrtno je stradalo i osam izbornih povjerenika koji su u sjedištu policije registrirali glasače za predstojeće predsjedničke izbore u rujnu.

U istom je napadu ranjeno 27 ljudi.

U nedjelju je napadnuta vojna baza Imam Sahib u pokrajini Kunduz, gdje je poginulo najmanje 12 ljudi, a 26 pripadnika provladine milicije  je ubijeno u sjevernoj pokrajini Baghlan.

U međuvremenu je u Dohi, Kataru,u subotu započeta nova runda pregovora između SAD-a i talibana za pronalaženja miroljubivog rješenja za sukob u Afganistanu koja se nastavila i u nedjelju.

Katarska strana je objavila da dvije strane pregovaraju o detaljima povlačenja stranih trupa iz Afganistana, jamstvima vezanim uz borbu protiv terorizma, pokretanju unutarnjeg dijaloga u cilju uspostave mira i sveobuhvatnom prekidu vatre, prenosi Direktno.hr.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara