GRABAR KITAROVIĆ: Špekulacije da bi Plenković mogao postati predsjednik Europskog vijeća govore o rejtingu Hrvatske

Vrijeme:1 min, 31 sec

O navodima da bi premijer Hrvatske Andrej Plenković mogao postati predsjednik Europskog vijeća predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da to pokazuje, kao i imenovanje ministrice Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vjieća Europe, koliko je zadnje tri godine dignut rejting Hrvatske, prenosi HRT.

– To pokazuje koliko je Hrvatska, što se tiče vanjske politike, važnija i u boljoj poziciji nego ikada. Drago mi je čuti da je on kandidat, drago mi je da se spekuliralo i s mojim imenom iako se ja nisam ni za što kandidirala niti razgovarala. Drago mi je da novinari prepoznaju da u Hrvatskoj ima političara, da ima ljudi koji mogu voditi Europsku uniju, a posebno mi je drago da je gospodin Plenković jedan od kandidata za tu poziciju, iako ne znam što ćemo ako ode, rekla je predsjednica Hrvatske.

Na neizbježno pitanje hoće li se kandidirati ponovno za predsjednicu Republike rekla je – sve u svoje vrijeme.

– Neću razočarati nikoga tko mi je dao potporu u ovoj državi, posebno HDZ i njegove članove bez kojih ja nikada ne bi bila predsjednica. Prije svega se vodim ljubavlju prema domovini, međutim moja odgovornost je trenutačno kao predsjednice voditi i dalje državu. Ne možemo si dopustiti kampanju koja traje mjesecima. Neka se drugi kandidiraju i izlože svoje programe. Moram raditi, imamo previše problema, ali i puno prilika kako bi poboljšali život u Hrvatskoj, rekla je predsjednica RH.

Na spekulacije u javnosti o tome da se neće uopće kandidirati za još jedan predsjednički mandat Grabar-Kitarović je rekla da je predsjednica države te da je odgovorna za narod i odgovorna za državu.

– Moram nastaviti raditi svoj posao. Kampanje su uvijek neplodna razdoblja za svaku državu, ne želim da kampanja traje dugo, i sigurno neću razočarati hrvatski narod, rekla je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)