ČOVIĆ: Uvjereni smo da SDA kontrolira obavještajni sektor

Vrijeme:1 min, 12 sec
“Mi smo duboko uvjereni da jedan narod, čak jedna stranka, jedna politika, par pojedinaca kontrolira obavještajni sektor.” rekao je jučer predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi nakon sjednice Hrvatskog narodnog sabora, osvrnuvši se na izjavu predsjedatelja predsjedništva BiH Milorada Dodika da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH prisluškuje novinare u BiH i regiji, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa

Na pitanje novinara misli li na Stranku Demokratske Akcije (SDA), Čović je potvrdno odgovorio, dodavši:

“To nije pod bilo čijim nadzorom, i to se mora staviti pod nadzor parlamenta – otkud nekom pravo privatnosti u tom dijelu? Te informacije je iznio prvi čovjek države i mi sad o tomu kao šutimo.”

Isteklo privremeno financiranje

Predsjednik HNS-a napomenuo je kako Odluka o privremenom financiranju BiH za razdoblje travanj-lipanj formalno ističe s vikendom, te da za drugi dio godine takve odluke još nema.

“Jasno je da servis vanjskog duga nema veze s tim, on ide automatizmom i skida se s računa, ali za sve drugo morate donijeti odluku” rekao je.

O uspostavi vlasti, ponovio je svoj stav kako Vijeće ministara treba žurno uspostaviti:

“Ja sam jednom rekao za 7 sedam dana bit će Vijeće ministara, kao produkt tih naših razgovora. Pa smo opet iza toga imali izvanrednu sjednicu bez ikakvog dogovora Doma naroda. To su vam te igre – hajdemo kupiti malo vrijeme, stvoriti ambijent, čekati krize. Mislim da je to pogrešno.” kazao je.

 

G.Š./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori