TRAGEDIJA: Menadžeru koji je bukirao Salin let prijeti dvije godine zatvora!

Vrijeme:1 min, 42 sec

Menadžer poginulog nogometaša Emiliana Sale Willie McKay ima pune ruke posla s policijom. Nakon što se izvukao samo s opomenom za remećenje javnog reda i mira, sad mu prijeti i zatvorska kazna.

Willie McKay (60), nogometni menadžer koji je organizirao let argentinskom nogometašu Emilianu Sali (28) koji je na njemu i poginuo, naći će se na optuženičkoj klupi, piše Telegraph.

Škota terete za prijevaru prilikom prijenosa vlasništva imovine. Bude li proglašen krivim, prijeti mu kazna do dvije godine zatvora. Prvo ročište zakazano je za 31. srpnja u Manchesteru.

Vijest je izašla u javnost samo dan nakon što su McKayu u policiji izdali upozorenje prvog stupnja zbog uznemiravanja. Prijetio je predsjedniku Cardiffa Memhmedu Dalmanu, izvršnom direktoru Kenu Choou, časniku za veze s igračima Callumu Daviesu i još jednom čovjeku da će “zapaliti Cardiff City”, nesuđeni klub njegova pokojnog štićenika, i “ubiti svakoga tamo”.

Iz britanske policije priopćili su kako se McKay sukobio s jednom od svojih navodnih žrtava u kafiću i počinio prekršaj protiv javnog reda i mira. Kako nisu mogli potvrditi spomenute prijetnje putem telefona kasnije istog dana, pustili su ga samo s upozorenjem. On je prijetnje demantirao.

Sve se to dogodilo svega tjedan dana nakon što je policija iz Dorseta privela Davea Hendersona (64) pod sumnjom u ubojstvo iz nehaja nezakonitim činom jer je odgovoran što je pilot kobnoga Salina leta Dave Ibbotson vozio bez dozvole.

Menadžer McKay, pak, istaknuo je u više navrata kako nema nikakve veze s odabirom Ibbotsona kao pilota, dok se Henderson još nije oglasio o slučaju.

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleskom kanalu 21. siječnja, na noćnom letu iz Nantesa u Cardiff, gdje se trebao pridružiti novom klubu za kojega je nekoliko dana ranije potpisao ugovor vrijedan 17 milijuna eura.

Nakon višetjedne potrage, nogometaševo tijelo pronašli su i identificirali 7. veljače, a pokopan je u rodnom gradu Progresu 16. veljače. Tijelo pilota Ibbotsona nije pronađeno. Tri mjeseca nakon nesreće zbog srčanog zastoja preminuo je i Emlianov otac Horacio Sala, prenosi 24sata.hr.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori