HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Srušio hrvatski rekord: Kovačić ostaje u Chelseaju za 50 milijuna eura

Vrijeme:1 min, 18 sec

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić ostat će nogometaš Chelseaja koji će otkupiti njegov ugovor od Real Madrida za 50 milijuna eura. To će debelo premašiti dosadašnji hrvatski rekord.

Mateo Kovačić (25) i formalno će postati igrač Chelseaja u rekordnom transferu za hrvatski nogomet! Igrača “vatrenih” engleski će klub otkupiti od Real Madrida, koji ga je prošlu sezonu držao na posudbi u Londonu, za 50 milijuna eura!

Javio je to u četvrtak rano ujutro ugledni talijanski novinar Sky Sporta Gianluca Di Marzio. U taj su iznos uključeni i bonusi, a ostalo je samo dogovoriti nekoliko detalja oko plaće hrvatskog nogometaša. Ugovor bi trebao potpisati u subotu.

Kovačić će tako poboljšati vlastiti rekordni transfer u Hrvatskoj od 31 milijun eura, koliko je Real Madrid platio Interu za njegov prelazak u ljeto 2016.

Chelsea će posao zaključiti do kraja tjedna zbog zabrane transfera koja je u tijeku do siječnja 2020. zbog kršenja pravila za dovođenje igrača mlađih od 18 godina. No ta zabrana vrijedi samo za registracije novih igrača, ne i za Kovačića koji je već bio registriran za plave iz Londona.

Osvajač Europske lige morao je zaključiti posao iako formalno nema trenera nakon odlaska Maurizija Sarrija u Juventus, a pregovori su u tijeku s legendom kluba Frankom Lampardom, menadžerom Derby Countyja.

Mateo je ugovor izborio nakon sjajne prošle sezone u kojoj je nastupio u 51 utakmici za Chelsea, izborivši plasman u Ligu prvaka osvajanjem trećeg mjesta u Premiershipu i osvojivši trofej Europske lige pobjedom nad Arsenalom u finalu u Bakuu (4-1), prenosi 24sata.hr.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)