Grabar-Kitarović o odlasku u Bruxelles: Kako god moj život bude išao, mirovinu ću definitivno provesti u Hrvatskoj

Vrijeme:57 sec
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je danas spominjanje svog imena u kontekstu izbora čelnih ljudi institucija EU-a, odnosno Europske komisije. 

– Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću definitivno provesti u Hrvatskoj, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanja novinara u Vukovaru.

Podsjetimo, ugledni Politico piše da Kolindi Grabar Kitarović u prilog ide to što bi se njezinim izborom na čelo Europske komisije osigurao geografski i spolni balans među vodstvom Europske unije.

Također, kao plusevi broje joj se uloga koju je odigrala na hrvatskom putu do članstva u Europskoj uniji, obnašanje dužnosti ministrice vanjskih poslova, diplomatska karijera te posao pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Odgovarajući na pitanje o predsjedničkim izborima i podršci HDZ-a njezinoj kandidaturi kazala je kako nastavlja obavljati posao predsjednice, ne želeći uopće komentirati mogućnost kandidature.

Nije željela odgovarati na pitanja je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju i radi li se o osveti bivšeg savjetnika Mate Radeljića s kojim se nije razišla u najboljim odnosima.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori