Andrej Plenković stao uz Kuščevića: To je slijed dobro usmjerenih napada na ministre

Vrijeme:1 min, 12 sec
Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, stao je danas u obranu ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kušćevića.

– Na kraju, kada se sve pročita, cijeli se krimen svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati  u katastar, smatra Plenković.

Kaže da je s Kuščevićem dugo razgovarao i da se sve nalazi u njegovoj imovinskoj kartici.

– Prošli smo to papir po papir, došao je jako spreman. Čini mi se da je to slijed dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na ministra Barišića, Marića, Dalić, Kujundžića, Murganić, Krstičević, u zadnjih 5 mjeseci pak smo imali bombardiranje i ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića, sada deseti, jubilarni. Imate ljude koje se angažiraju pa serviraju te informacije, plasiraju, traže dobar tajming, naravno, jer je medijima to jako interesantno i da će to iskoristiti i onda se stvori ozračje da je neki problem – rekao je Plenković.

Upitan zašto ne ostavlja mogućnost da mediji sami dođu do tih stvari i da rade svoj posao, nego uvijek misli da medijima netko daje te stvari, kazao je da njegovo iskustvo pokazuje da uvijek postoje sufleri (kazališni šaptači), a nekad se, dodao je, samoinicijativno dobrim radom medija to dobije.

– Ali sufleri su dosta bitni, ljudi su vrlo jasni u političkim namjerama destabilizacije, destrukcije i rušenja. Ako se s nečim suočavamo od nultog trenutka ove vlade onda je to – zaključio je Plenković.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori