Međugorje danas proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja. Na današnji dan 1981. godine Gospa se ukazala šestero mladih: Ivanki Ivanković, Mirjani Dragićević, Vicki Ivanković, Ivanu Dragićeviću, Ivanu Ivankoviću i Milki Pavlović.

Portal medjugorje-info.com piše kako će se danas Mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi slaviti u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana Misa u 19 sati, a mogućnost za svetu ispovijed vjernici će imati od 5 sati ujutro. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon Mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 sati ujutro.

Ova obljetnica će svakako biti posebna jer je po prvi puta za vrijeme Obljetnice u Međugorju apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, koji je nedavno objavio kako je papa Franjo odobrio je održavanje hodočašća u ovo hercegovačko mjesto.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.