Miroslav Škoro: Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojemu se danas na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima.

0
4

 

Skladatelj i pjevač Miroslav Škoro, kako je i najavio, u nedjelju u devet sati objavio je na svojoj Facebook stranici odluku o svojoj kandidaturi za predsjednika Republike.

U video poruci je potvrdio kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske i rekao da će njegov prvi potez biti upućivanje prijedloga za promjenu Ustava, a njegov program je savez s narodom. Želi vratiti povjerenje u instituciju predsjednika RH.

– Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojemu se danas na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima. Dogodine nas možda čeka i velika koalicija.  Političke elite su se potpuno otuđile od naroda, bahatost i arogancija ide toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma – kazao je Škoro, ističući kako je gubitak povjerenja u političke institucije poprimio zabrinjavajuće razmjere.

– Neki čak govore o Hrvatskoj kao neuspješnom projektu. Stotine tisuća hrvatskih kćeri i sinova svojom pameću i svojim radom već izgrađuju neke druge države  jer ovdje nisu imali šansu bez stranačke iskaznice. Jednostavno, nisu više željeli živjeti u državi u kojoj mržnja i netolerancija nagriza njene same temelje.  To nije Hrvatska kakvu su sanjali naši preci, koju je stvarao dr. Franjo Tuđman i za koju su ratovali i ginuli hrvatski branitelji  – kaže Škoro.

Pobjeda u Domovinskom ratu i ostvareno jedinstvo u tom vremenu mora biti polazna točka u izgradnji moderne hrvatske države. U takvim okolnostima Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret, Hrvatska treba osnaženje ustavnog položaja predsjednika republike. Zato sam dobio odluku da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske a srž mog programa je savez s narodom nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela. Želim biti narodni predsjednik i samo vama polagati račun – rekao je Škoro.

Škoro je skladatelj, aranžer, producent i pjevač.

Diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je i rođen 1962. godine. Od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj. Kandidirao se na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. te postao saborskim zastupnikom HDZ-a. Nekoliko godina kasnije poukao se iz politike te se, osim pjevačkom, bavi i uspješnom poduzetničkom karijerom.

Fenix-magazin/MD/https://fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara