Očajni SDP i perfidni “moderni, europski” HDZ podmetnuli zajedničkog kandidata?

Vrijeme:1 min, 58 sec

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske (neki zlobnici bi rekli “Socijalističke Republike Hrvatske”!) bit će dobar indikator realnog stanja na političkoj sceni. Naime, očigledno je da nešto nije u redu s kandidiranjem Kolinde Grabar Kitarović kao kandidatkinje HDZ-a.

Postoje određene sumnje da je prvi kandidat HDZ-a: Zoran Milanović (?!), što je u najmanju ruku bizarno. No, ako znamo da su predsjednici “Socijalističke Republike Hrvatske” kao dio nikad prežaljene “Socijalističke Federativne Republike Yugoslavije” – u narodu znane kao “Regijon” – bili izrazito loši momci poput Stjepana Mesića i Ive Josipovića (a teško je naći gore kandidate za to mjesto, osim, možda, “pionira” Josipa Manolića i Budimira Lončara!), onda nas kandidatura Zorana Milanovića, kao prvog kandidata HDZ-a, ne mora naročito čuditi. Pa čovjek je bio pod Matom Granićem u Ministarstvu vanjskih poslova, a tamo je bila i Kolinda Grabar Kitarović. Iz čega slijedi da će predsjednik biti Mate Granić, ma koji kandidat HDZ-a zaista pobijedio?!

Koja je uloga SDP-a u kandidiranju najgoreg (raspoloživog!) kandidata za mjesto predsjednika Republike Hrvatske? Čisto formalna, naime, oni su odlučili najgoreg među sobom ponuditi glasno, a HDZ-tiho. I eto velike koalicije…

Neiskrenost hrvatske politike fascinira čak i dobro informiranu osobu poput mene.

Koji je problem sa Zoranom Milanović?! Samo jedan: on je najgori (raspoloživi!) kandidat za mjesto predsjednika Republike Hrvatske! Puno bolji bi bio kandidat za predsjednika “Regijona”, jer on je kralj neradnika, proganatelj stranačkih aktivistkinja, šarmantni šarlatan koji iritira svojim bezveznim, trećerazrednim partijskim šarmom!

Prema njemu Kolinda je Kraljica Hrvata! On je kralj “sušija sa ćumura”! Koliko to zvuči blesavo, toliko zvuči blesavo povezivanje zagrebačkih Takenoka i Tača (tako dragih Zokiju koji obožava poslijepodnevne doručke u tim objektima!) i beogradskih Tri šešira, Dva goluba i Znaka pitanja (?). No Zoki, kao “partijaner iz našeg sokaka”, spreman je za najveće izazove: nema te gluposti koju neće reći – i što je nijansu gore – nema te gluposti koju neće napraviti!

No, iz toga se vidi i koliko je očajan SDP, te koliko je perfidan “moderni, europski” HDZ.

Za očekivati je da će se Kolindi Grabar Kitarović (ukoliko joj uopće dopuste kandidaturu!) podmetnuti nekoliko umivenih i manje umivenih desničara, pjevača, glumaca i mađioničara, te da će tako stand up komičaru Zokiju biti otvoren put na Pantovčak. Nemojmo zaboraviti kako je HDZ izigrao Hebranga kao vrlo ozbiljnog predsjedničkog kandidata.

Neka Igre započnu!

F. Perić

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori