Na sastanku mostarske Gradske uprave sa predstavnicima građana sjevernog dijela Mostara postignut je dogovor o deblokadi odlagališta otpada „Uborak“, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

U dokumentu koji su potpisali mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić te predstavnici mještana navodi se da će se odmah dozvoliti neometan odvoz komunalnog otpada te deponiranje istog na deponiji Uborak.

U dokumentu koji je HMS imao na uvid navodi se i da će se, nakon poslane inicijative Vladi FBiH o izmještanju postojeće deponije formirati stručni tim za provedbu istog.

Potpisnici su se obavezali i da će se kontrolirati rad komunalnih inspektora kojima je poslan nalog da kontroliraju sve one koji vrše djelatnost trgovine mesom i mesnim prerađevinama.

U dokumentu se također navodi da će se o svemu izvijestiti federalna inspekcija koja ima zakonitu kontrolu istog.

U sporazumu se navodi da će Stručni tim raditi na pronalasku rješenja, a da će članovi istog biti imenovani na sljedećim sjednicama Vlade FBiH i Vlade HNŽ.

Sporazumom je predvđeno da će u Stručni tim za rješavanje problema oko deponije ući tri predstavnika građanske inicijative „Jer nas se tiče“.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.