MILANOVIĆ: Želim biti predsjednik moderne Hrvatske

Vrijeme:2 min, 25 sec

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da njihov kandidat na predsjedničkim izborima bude Zoran Milanović. Da kreće u utrku za Panovčak sam Milanović objavio je na svom Facebook profilu. Objavio je kako će mu slogan biti: “Predsjednik s karakterom”.

– Nije se ništa promijenilo. Dok Hrvatska ne prijeđe na drugi oblik vlasti, netko mora obnašati dužnost predsjednika Republike. Sebe vidim kao predvodnika moderne Hrvatske koja se ne boji drugačijeg i koja se ne ograđuje bodljikavom živcom. Borit ću se za nju. Izgubit se može, odustat se ne može, rekao je Zoran Milanović u Novinarskom domu, u svom prvom obraćanju medijima. Milanović je zahvalio “prijateljima iz SDP-a koji su ga predložili”, rekao je kako na to ne može ostati ravnodušan no i dodao kako se bez želje koja ne tinja ne ide u takve stvari, prenosi HRT.

Kazao je da u predsjedničku utrku ulazi kao ‘dark horse’. “Prvi put idem u utrku kojoj nisam anketni favorit. Svaki put sam bio pod pritiskom da moram pobijediti, sada u ovu avanturu idem rasterećeniji, ali sam svjestan da sve ovisi o meni”, ustvrdio je. Nije htio komentirati mandat Kolinde Grabar Kitarović, rekavši da će to nakon četiri i pol godine ocijeniti ljudi. Ipak, dodao je da ako bi uspio biti predsjednik s karakterom, Hrvatska bi bila zemlja sa stavom. Naglasio je da bi se u slučaju njegove pobjede “prema nama odnosili s više poštovanja. Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju”, ocijenio je.

– Politika je emocija, vjera u vrijednosti za koje se boriš i koje su ti važnije od karijere. Ponosan sam na podršku svoje stranke. Želimo li privući srca i razum hrvatskih ljudi ne mogu to raditi samo s Iblerovog trga. Eto zato, je li to dovoljno jasno, zaključio je obraćanje Milanović. Na konferenciju za novinare došao je u pratnji Orsata Miljenića te glasnogovornika njegove vlade Nikole Jelića.

“SDP od Milanovića očekuje da vrati diginitet funkciji predsjednika”

– Predložit ću na slijedećoj sjednici Glavnog odbora Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata. Za to sam dobio potporu Predsjedništva. Ovom odlukom nastavljamo borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj ne dijelimo ljude i borbu rame uz rame za život dostojan čovjeka. SDP od Milanovića očekuje pobjedu na izborima i da vrati diginitet funkciji predsjednika države, objavio je nakon sjednice Predsjedništva predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić.

Bernardić je rekao da će razgovarati s modernim, progresivnim strankama kojima su neupitni antifašizam i temeljne ljudske slobode, poput prava žena da odlučuje o svom reproduktivnom zdravlju. Pozvao je takve stranke da podrže SDP-ovog kandidata i da zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj. Što se tiče HNS-a, Bernardić je ocijenio da su izdali svoje birače. “Njihovu podršku ne možemo zabraniti. Njihovo je pravo da daju svoju podršku kome god hoće, no ja ih ne vidim ni u koaliciji ni na glasačkom listiću”, zaključio je.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)