KRIŠTO O ŽURNOJ SJEDNICI: Nekome treba priča i govornica; nužno formirati izvršnu vlast

Vrijeme:1 min, 9 sec
Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH Borjana Krišto komentirala je zahtjev za održavanje žurne sjednice Doma. Prema njenim riječima, prema Poslovniku Doma, sjednicu je sazvala, ali ne očekuje konkretne efekte.

– Teško je komentirati inicijativu zastupnika, jer svako ima svoj politički stav. Mislim da se ovim ništa posebno ne dobiva, možda nekom trebaju priča i govornica u ovom trenutku. Procijenila sam i, prema Poslovniku, sazvala ovu hitnu sjednicu, pa ostaje nam da vidimo hoće li to imati nekog efekta – kazala je Krišto za Avaz.ba.

Naglašava da je uvjet za funkcioniranje zakonodavne vlasti formiranje izvršne.

– Inače, mislim da smo trebali riješiti ono što je prioritet, a to je formiranje izvršne vlasti, time bismo i otkočili formiranje zakonodavne vlasti. Dakle, to je uvjet da bi zakonodavna vlast mogla raditi u punom kapacitetu i mislim da bi to mogao biti iskorak i napredak za BiH. Sve dok to ne napravimo, tu smo gdje jesmo – rekla je Krišto.

Podsjetila je da je Kolegij Zastupničkog doma zaprimio materijale za održavanje najmanje tri sjednice, a između ostalog, tu su, kako je navela, sporazumi, mali broj nacrta zakona, te zastupničke inicijative.

Naglasila je da predstojeća sezona godišnjih odmora neće utjecati na formiranje vlasti.

– Iskreno ne vidim razlog zašto bi utjecali odmori, na to mogu samo utjecati politički stavovi. Kada se stvore pretpostavke, nema razloga da ne nastavimo rad – dodala je Krišto.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)