Jadranka Polović: Predsjednica ne može istaknuti svoju kandidaturu zbog turbulencija u HDZ-u

Vrijeme:1 min, 34 sec

Politologinja, profesorica na Sveučilištu Libertas i politička analitičarka Jadranka Polović, vjeruje kako je aktualna predsjednica već morala istaknuti svoju kandidaturu, ali zbog turbulentne situacije unutar HDZ-a to ne može učiniti.

Vjeruje da bi se događanja na desnom političkom i te kako mogla odraziti na kandidaturu i rezultat Kolinde Grabar-Kitarović.

– U cijeloj toj priči najjasnija je izjava Ruže Tomašić. Upravo je Tomašić najviše utjecala na sliku desnih stranaka u medijima, ali i na novi smjer u kojemu će te stranke dalje krenuti. To će se na neki način sigurno odraziti na kandidaturu i rezultat Kolinde Grabar-Kitarović, izjavila je Polović za portal Direktno.

Pojašnjava da Hrvatska prolazi jako turbulentno političko razdoblje te da se to itekako odražava na Kolindu Grabar-Kitarović.

– Ima još puno vremena i politička situacija u Hrvatskoj je trenutno vrlo turbulentna. Prerano je davati neke prognoze, ali mi se čini da bi Kolinda Grabar-Kitarović morala istaknuti svoju kandidaturu. S druge strane, ona to trenutno ne može učiniti zbog svih turbulencija u HDZ-u, pojašnjava Polović.

Smatra da je kandidatura Zorana Milanovića za mjesto predsjednika RH neupitna, a da neki drugi politički akteri čekaju stav međunarodne zajednice.

– Držim da je kandidatura Zorana Milanovića neupitna, ali da će biti zanimljivo promatrati tko će se sve kandidirati. Svakako da će na buduću kandidaturu trenutne predsjednice i još nekih osoba utjecati stav saveznika iz Europske komisije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država… Svakako da će i međunarodna zajednica utjecati na tko će se sve kandidirati, istaknula je Polović.

Uvjerena je kako aktualna predsjednica računa na potporu američke politike te da će vanjski saveznici uvjeriti ostale desne stranke da joj dodijele svoju potporu.

– U slučaju predsjednice, ona računa na potporu američke politike koja mora onda pridobiti one stranke koje su trenutno u napadu. Tu prvenstveno mislim na suverenističke stranke i ostale sudionike na desnom političkom spektru, zaključila je Polović.

 

R.H./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)