KOSOVSKA TELEVIZIJA: Srbijanska policija ušla osam kilometara na teritorij Kosova

Vrijeme:51 sec

Radio-televizija Kosovo (RTK) sinoć je prenijela da je srpska žandarmerija 31. svibnja u udaljenim selim općine Kamenica ušla blizu osam kilometara na teritoriu Kosova.

Prema RTK-u, tim od četiri graničara iz srpske žandarmerije ušao je na teritorij Kosova i kretao se blizu osam kilometara preko njene teritorije. Događaj se, navodno, dogodio u selu Svirče, općina Kamenica, prenosi agencija Beta.

“Pripadnici srpske žandarmerije ušli su na planinski put u blizini graničnog prijelaza na putu ‘Kapi’ koji vodi do sela Svirče i ima veze sa selom Siarinom u Srbiji. Srpski žandari su se kretali preko teritorije Kosova više od osam kilometara, dok je ovaj put oko dva kilometra u zračnom prometu na teritoriji Kosova”, prenijela je “RTK”.

Također se ističe da pripadnici žandarmerije nisu zaustavljali građane koji posjeduju farme u toj regiji ili se bave šumarstvom, ali da su stanovnici navodno zabrinuti zbog “akcije”.

“Ovo je provokacija srbijanske države prema državi Kosovo, jer ovo nije prvi put da se to dogodi”, konstatirala je “RTK”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)