POGLAVAR CRKVE I RUSKI PREDSJEDNIK: Putin stiže u treći posjet papi Franji, razgovarali o odnosima dviju Crkva

Vrijeme:1 min, 4 sec

Papa Franjo će 4. srpnja u Vatikanu primiti ruskog predsjednika Vladimira Putina, obznanio je ured za tisak Svete Stolice. To će biti njihov treći susret. Prvi susret Franje i Putina bio je u studenome 2013., a drugi u lipnju 2015. Putin je bio i kod pape Benedikta XVI. 2007. godine.

Prvi razgovor između Franje i Putina trajao je 35 minuta, nakon čega su po običaju razmijenjeni pokloni. Papa je darovao mozaik na kojem su oslikani vatikanski vrtovi, a Putin je darovao kopiju ikone Gospe koja je u Rusiji obožavana.

Tada su razgovarali o krizi u Siriji i naznačili potrebu hitnog prekida vatre. To je, dakle, bilo prije šest godina, a u Siriji vatra nije prekinuta. Razgovor održan 2015. trajao je 50 minuta i bio je posvećen situaciji u Ukrajini. Rusija je godinu prije anektirala Krim, a Franjo je Putinu kazao kako je potrebno pregovorima doći do mirnog rješenja.

Sadašnji dolazak Putina kod Franje koincidira sa sastankom u Vatikanu na koji je papa Bergoglio pozvao sve ukrajinske biskupe kako bi se razgovaralo o krizi u Ukrajini. Dakle, istog dana će Papa razgovarati s ukrajinskim biskupima i s Putinom.

Franjo i Putin, barem do sada, nisu razgovarali o odnosima Katoličke i Pravoslavne crkve, prenosi Večernji.hr.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori