Ne ‘krade’ tek Barça dresove! To je 96. radio i Kloppov Mainz

Vrijeme:1 min, 17 sec

Velika se frka digla oko Barceloninih kockica za sezonu 2019/20, a Mainz za koji je igrao europski prvak Jürgen Klopp još prije dva desetljeća imao identične dresove kao naši Vatreni.

Kockice tj. kvadratići nisu bilo čije vlasništvo, ali jako se puno prašine podiglo kada je prije nekoliko tjedana otrkiven dizajn Barceloninog dresa za sezonu 2019/20. Nike je Katalonce gurnuo u ruho koje su proslavili naši, hrvatski nogometaši.

Barcelona je, osim nezadovoljstva većeg dijela svojih navijača, postala i dio nagađanja o ‘krađi identita’, a novi je dres nazvan ‘Rakitićevim’.

Ali to što su Nike i Barca napravili 2019. mila je majka u usporedni s njemačkim Mainzom 1995. i 1996. Oni dovoljno stari sjetit će se dresa u kojem su Vatreni igrali kvalifikacije za Euro 1996. pa i samo Europsko prvenstvo u Engleskoj.

Tehnički sponzor što se dresova tiče tada nam je bio talijanski Lotto, Mainz ne da je dizajn posudio nego je uzeo gotovo doslovno isti dres istog dobavljača, a glavni maneken bio im je trener koji je prije tjedan dana iz trećeg pokušaja osvojio Ligu prvaka.

Jürgen Klopp je još prije dva desetljeća igrao u Mainzovom dresu, a zapravo u – hrvatskim kockicama:

Boban, Prosinečki, Šuker & com. baš su protiv Njemačke doživjeli žestoku sudačku krađu u četvrtfinalu Eura na Old Traffordu (bilo je 2-1 za Elf protiv Ćirine Hrvatske).

Inače, u kockicama, ali crno-bijelima, još 1903. igra portugalska Boavista. Istaknute su na grbu i ponosno ih nose na dresu već duže od stoljeća, prenosi 24sata.hr.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)