RAGUŽ: Hrvatska će najbolje pomoći Hrvatima u BiH ako pomogne projektu RTV Herceg Bosne

Vrijeme:1 min, 16 sec

Burno je bilo u srijedu u Hrvatskom saboru. Mostovi zastupnici izrazili su nezadovoljstvo politikom Vlade RH prema Hrvatima u BiH, a Marko Sladoljev prozvao je Vladu da čini sve kako bi se Hrvati u BiH iselili iz matične domovine, a Hrvati koji su odlučili otići u Irsku, tamo ostati.

U saborskoj raspravi o radu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske za 2017., kad je riječ o Hrvatima u BiH, Most tvrdi da hrvatske političke elite nisu dovoljno učinile da ne dođe do njihove majorizacije, drži da je Središnji ured za Hrvate potreban, ali da se “silni novci” troše na administraciju.

Saborski zastupnik Željko Raguž posebno se osvrnuo na javni RTV sustav na hrvatskom jeziku – RTV Herceg Bosne, prenosi Jabuka.tv.

Republika Hrvatska će najbolje pomoći Hrvatima u BiH kada pomogne projektu koji je već započet i koji je u tijeku, a to je stvaranje uvjeta za početak rada RTV Herceg Bosne tj. javne radiotelevizije na hrvatskom jeziku u BiH, kazao je Raguž ističući kako je pomoć ovome projektu od ključne važnosti.

Kada Hrvati u BiH budu imali javnu radioteleviziju mnoga će pitanja, koja su danas predmet dvojbi i u BiH i u odnosima BiH i RH, biti na bolji način shvaćena i na objektivniji način će se prilaziti traženju rješenja za budućnost BiH, kazao je Raguž u svom obraćanju naglašavajući kako se nada da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske nastojati u okviru svojih mogućnosti pomoći, ali da će i Vlada RH pomoći.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)