U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći kaos kada se sukobilo više od 100 migranata. Iako je situacija stavljena pod kontrolu jutros oko 5 sati, nekoliko sati kasnije ponovno je došlo do problema.

OPĆI KAOS Masovna tučnjava u Velikoj Kladuši: Sukobilo se više od stotinu migranata, napali i policajce

Prvobitni sukobi su intervencijom policije smireni, iako su među ozlijeđenima i službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Čitatelji portala  Klix.ba dostavili su snimke sukoba migranata koji su zabilježeni jutros oko 10 sati na ulicama ovog grada nedaleko od prihvatnog centra i u drugim područjima.

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, određeni broj izgrednika je izašao izvan migrantskog kampa zbog čega i dalje postoje tenzije i mogućnost eskalacije sukoba.

Policija u pojačanom broju nadzire situaciju, ali ističu da zbog velike netrpeljivosti među skupinama migranata veoma lako može doći do novog incidenta.

Stanovnici ovog područja Velike Kladuše kazali su da su zaprepašteni ponašanjem osoba koje borave u Miralu te da slične scene gledaju svakodnevno.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.