OPĆI KAOS Masovna tučnjava u Velikoj Kladuši: Sukobilo se više od stotinu migranata, napali i policajce

0

 

Jedan sat poslije ponoći u prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši došlo je do velikog sukoba migranata. Najmanje 100 osoba je sudjelovalo u tučnjavi nakon čega je intervenirala policija čiji službenici su također napadnuti.

Incidente su prijavili zaštitari centra, a pri pokušaju uspotavljanja reda i mira došlo je i do napada na policiju kada su migranti počeli na njih bacati staklene boce, kamenje i metalne šipke.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanske županije Aleta Šiljdedića, ozlijeđena su tri policajca i oštećeno jedno vozilo. Nakon toga je pozvano pojačanje iz Velike Kladuše i Cazina.

“Jutros oko 4:30 sati uspotavljen je red i mir unutar kampa, a uhićeno je 20 osoba koje su označene kao inicijatori nereda”, dodao je Šiljdedić.

Više osoba je ozlijeđeno, ali točan broj još nije ustanovljen. Kako javlja klix.ba, većinom se radi o lakšim tjelesnim ozljedama.

Opasnost od sukoba postoji i danas s obzirom na to da je određeni broj migranata izašao iz prostora objekta.

“Tenzije su prisutne, a incidenti su i dalje mogući. Policija je prisutna i nalazi se u stanju pripravnosti”, kazao je glasnogovornik MUP-a USŽ.

Kako saznaje Klix, sukobi među migrantima su intenzivirani nakon požara koji se nedavno dogodio. Među izgrednicima su osobe iz Maroka, Pakistana, Alžira i drugih zemalja.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara