PRIJATELJSKA NAKON KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE: Dalić: Htjeli smo izbjeći Tunis, ali UEFA nas je natjerala

Vrijeme:1 min, 36 sec

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prije dodjele nagrada Trofej Nogometaš najavio za Sportklub je utakmicu s Walesom u Osijeku za šest dana.

“Prošlo je skoro godinu dana od srebra u Rusiji, ali na staroj slavi se ne živi i moramo se okrenuti budućnosti. Čeka nas Wales, nas u toj utakmici zanima samo pobjeda i vjerujemo da u prepunom Gradskom vrtu upisujemo bitnu pobjedu. Wales je vrlo čvrsta i fizički snažna ekipa koja ima odličan kontranapad i morat ćemo posebno paziti na to”, rekao je Dalić pa se osvrnuo i na kadar pogođen ozljedama:

“Rakitić i Rebić će nam jako puno nedostajati, neki dan smo saznali da ni Vlašić, Rog i Bradarić neće biti spremni za Wales i to je težak udarac za nas. Bez obzira na sve te probleme, pokušat ću pronaći igrače koji će odigrati najbolje što mogu u utakmici protiv Walesa. Znam da je kraj sezone, igrači su umorni, igra se u 15 sati i bit će pakleno vruće, ali nema alibija, mi idemo na pobjedu”.

Utakmica koju se htjelo izbjeći

Dalić mora pronaći zamjene za čak pet igrača, a kao jednu od opcija pozvao je Alena Halilovića, kapetana B reprezentacije.

“Jako je teška situacija, kada pogledate momčad sa SP-a i ovu koja će istrčati protiv Walesa ima samo nekoliko istih igrača. Ta činjenica nam zaista otežava situaciju i teško je sastaviti momčad, ali zato sam ja tu da procijenim tko će u datom trenutku najbolje reagirati”, rekao je Dalić pa komentirao činjenicu da nakon Walesa slijedi utakmica s Tunisom:

“Tu smo utakmicu apsolutno željeli izbjeći, ali UEFA je stroga što se toga tiče i morat ćemo odigrati protiv Tunisa bez obzira na to što nismo oduševljeni. Iskoristit ću je da dam priliku novim dečkima i igračima koji su možda malo svježiji nakon ove naporne sezone. No, ponavljam da je nama jedini fokus Wales i tri boda”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)