FTV NASTAVLJA OBMANJIVATI JAVNOST: Komšićevi stavovi im dokaz podjela među Hrvatima

Vrijeme:1 min, 23 sec

Federalna televizija objavila je u sinoćnjem Dnevniku prilog u kojim je, po tko zna koji put, obmanula javnost, tvrdeći kako predstavnici hrvatskog naroda imaju suprostavljene stavove o Mišljenju Europske komisije o uvjetima koje BiH treba ispuniti kako bi zemlja dobila status kandidata za članstvo u Uniji, piše Hrvatski Medijski Servis.

– Bh. političari imali su različite vizije, ali stavovi ostaju suprotni, pa i među predstavnicima istog – hrvatskog naroda. Potvrdili su to i pogledi na mišljenje Europske komisije. Tako član Predsjedništva BiH Željko Komšić, izabran kao predstavnik Hrvata, izvještaj ocjenjuje kao poraz svih onih koji se zalažu za izbor etnički legitimnih predstavnika, navedeno je u prilogu FTV-a.

Novinarka Adna Madžarević tako Željka Komšića naziva predstavnikom Hrvata, čije je, eto, mišljenje suprotno mišljenjima drugih predstavnika Hrvata; lidera HDZ BiH i HNS-a Dragana Čovića i HDZ 1990 Ilije Cvitanovića, čije izjave se u prilogu, također, citiraju, iako i vrapci na grani znaju da Komšić nije predstavnik Hrvata, jer ga oni nisu izabrali, već Bošnjaka, zahvaljujući čijim glasovima sjedi u Predsjedništvu BiH.

FTV pritom izvlači iz konteksta Mišljenja EK dvije rečenice da bi dala za pravo Komšiću, potvrđujući se kao propagandističko oruđe hegemonističko-unitarističke politike, koja želi dekonstituirati Hrvate, a ne javni rtv servis, koji bi, prema zakonu, trebao objektivno informirati javnost i biti u funkciji svih građana i sva tri naroda.

Na kraju priloga je, ipak, objavljena i izjava dopisnika Hine Ranka Mavraka koji kaže ono što jeste istina: Lijepo piše u mišljenju EK-a što treba uraditi: treba provesti presude Europskog suda za ljudska prava i treba provesti presude Ustavnog suda BiH. To su kompaktibilni procesi, kaže precizno i točno Mavrak.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori