Juncker stiže u prvi službeni posjet Hrvatskoj

Vrijeme:46 sec

Sljedeći tjedan u Luxembourgu se održava nekoliko ministarskih sastanaka, a predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker dolazi u prvi službeni posjet Hrvatskoj.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak navečer će u Dubrovniku imati neformalnu radnu večeru s premijerom Andrejem Plenkovićem, prenosi Hina.

U petak u Zagrebu imati i službene sastanke s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

Juncker u Hrvatsku dolazi iz Ljubljane gdje će u četvrtak sudjelovati na summitu Inicijative triju mora. Na tom skupu okupit će se deset predsjednika zemalja članica EU-a, među njima i hrvatska predsjednica Grabar Kitarović i američki državni tajnik za energiju Rick Perry.

U četvrtak i petak u Luxembourgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju.

Istog je dana predviđen i bilateralni susret hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i povjerenika za migracije i unutarnje poslove Dimitrisa Avramopoulosa.

 

hms.hr/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori