KNEZOVIĆ: Nekad “svjetske standarde” nisu ispunjavale žene, Židovi, crnci, homoseksualci…danas ih ne ispunjavaju bh. Hrvati

Vrijeme:2 min, 0 sec

Aktivist za prava Hrvata u BiH Marijan Knezović komentirao je na Facebooku presudu Suda BiH kojom se osporena odluka Upravnog odbora BHRT-a o izboru Tvrtka Milovića za urednika Dokumentarnog programa BHT-a. U presudi stoji kako “Milović nije ispunjavao jedan od uvjeta natječaja, a to je besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“.

Sud BiH je osporio izbor Tvrtko Milović za urednika na BHT-u. Razlog je to što, kako tvrde, Milović ne ispunjava svjetske standarde novinarstva, koje valjda postavljaju i definiraju probošnjački intelektualci na Bulevaru Meše Selimovića zajedno s neumoljivim kadijama. U praksi, kako bi bili novinar koji ispunjava svjetske standarde na sarajevski način, očito morate biti Bošnjak ili “Bosanac.”, napisao je Knezović u objavi na Facebooku, koju prenosi Hrvatski Medijski Servis:

– Morate se uporno protiviti zdravom razumu i minimumu novinarske etike te zagovarati tiraniju većinskog nacionalizma nad manje brojnim i već diskriminiranim narodom. Morate poricati zločine ABIH nad hrvatskim zarobljenicima i civilima, zagovarati priljev islamističkog kapitala, šutjeti o poreznoj pljački Hrvata u BiH i zagovarati samo bošnjački jezik u školama. Svjetske standarde bi Milović zasigurno ispunio da je u CV-u imao rad na Al Jazeeri i montiranje propagandnih priloga s lažnim video materijalima ili da je aktivistički pozivao na silovanje kao što to neki rade na predizbornim skupovima u BiH.

Da je Milović u prošlosti bio dopisnik FTV-a koji pristrano i nimalo objektivno izvještava za vrijeme izborne noći, siguran sam kako ne bi postojala sumnja u njegovo provođenje svjetskih standarda. Da je Milović opetovano tukao i zlostavljao suprugu kao sto to rade neki od pionira velikobošnjačkog nacionalizma, niti jedna funkcija ne bi mu bila osporavana. Da je kao novinar zbog političkih preferencija (ksenofobije) ignorirao paljenje i gaženje izraelske zastave na utakmici, a plaćen je javnim novcem, bio bi fantastičan pionir naprednog novinarstva u ovom tužnom društvu. A da je Milović kojim slučajem bio glasnogovornik Željka Komšića u kampanji, oni koji ga danas napadaju bi mu izlobirali uredništvo na BHT-u, a kroz neko vrijeme i Pulitzera.

Nekad “svjetske standarde” nisu ispunjavale žene, Židovi, crnci, homoseksualci… Danas ih ne ispunjavaju Hrvati iz BiH. To su, pretpostavljam, svjetski standardi kojima nas uči Sud BiH, a kao i drugi, jednom će se iz standarda pretvorit u spomenik ljudske bijede i sramote. Tad će drugi novinari, koji također nadam se neće ispunjavati nikakve standarde, imati o čemu napisati feljton, zaključuje Knezović.

 

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)