Željko Maršić-Zenga: Marijana Petir oholo i agresivno oblatila predstavnike hrvatskih suverenističkih snaga

Vrijeme:2 min, 2 sec

Bivša europarlamentarna zastupnica Marijana Petir gostovala je 28.svibnja 2019., u programu televizije N1.

Odgovarala je na niz pitanja o europarlamentarnim izborima te bez ikakvog povoda dodijelila sebi ulogu univerzalnog sudca i, nažalost, nedosljednog političkog i moralnog autoriteta.

Voditelj joj je postavio pitanje:

“Je li vam žao što se niste udružili sa suverenistima ili listom Brune Esih?”

“—-Ja sam apsolutno protiv toga da se koketira sa bilo kakvim totalitarnim sustavima. Neki su svoju kampanju gradili upravo na tome….. Također mislim da ljudi koji se zalažu za rasne zakone, koji potiču antisemitizam, ne bi se uopće smjeli kandidirati na izborima, a takvih je bilo na spomenutim listama, koje ste vi ovdje označili kao potencijalno partnerske i mislim da postoji problem oko nekih političara koji se još uvijek nisu izjasnili oko toga da  muslimani biraju hrvatskog člana predsjedništva u BiH. Jako bih voljela čuti da gospodin Hasanbegović o tome govori ili da se gospođa Bruna Esih očituje o tome zašto su cijelu kampanju gradili na promicanju nekih totalitarnih  ideja , kao što bi se suverenisti trebali očitovati o tome zašto su na svojoj listi imali ljude koji se zalažu za rasne zakone i promiču antisemitizam. To ja apsolutno odbijam. To mi je apsolutno neprihvatljivo. To nikada nije bio sustav vrijednosti koji ja živim….”

Poražavajuće je kako je za gospođu Petir svako preispitivanje falsificiranih i fabriciranih komunističkih podataka “koketiranje s totalitarnim režimom”.

Na moje pitanje da precizira tko promiče antisemitizam i predlaže rasne zakone gospođa Petir mi je poslala tri inozemne poveznice koje profesora Tomislava Sunića proglašavaju  bijelim rasistom.

Poveznice kojima je poduprla svoju tezu mjerodavne su onoliko koliko je mjerodavna titula  homofoba desetljeća, njoj dodijeljena.

Pri tome je zaboravila da su joj hrvatski suverenistički glasači oprostili što je blisko surađivala sa Stjepanom Mesićem, koji je koketirao s ustaškim režimom i koji živi postulate rigidnog komunizma.

Oprostili su joj što joj nije smetalo djeliti županijske dužnosti sa Marinom Lovrić Merzel, rigidnom neokomunistkinjom i filojugoslavenkom.

Nisu joj zamjerili ni strašnu grešku  bliske suradnje s Krešimirom Beljakom, kojega je poguralana vrh  HSS-a, iako je bilo jasno da isti veliča komunistički totalitarni režim i masovne ubojice pripadnike istoga.

Sve navedeno i podosta drugoga oprošteno joj je i ukazana joj je prigoda da radom zastupa hrvatske interese.

Stoga bi gospođa Petir umjesto rigidnog blaćenja potencijalnih suradnika, na televiziji koja otvoreno veliča totalitarnu Jugoslaviju, s potencijalnim političkim partnerima  trebala sjesti i razgovarati, razriješiti nedoumice i zajednički raditi za suverenu Hrvatsku.

Željko Maršić-Zenga/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)