ČOVIĆ S WIGEMARKOM: Izmjene Izbornog zakona sastavni dio potencijalnih koalicijskih aranžmana u FBiH

Vrijeme:54 sec

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH te predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović održao je sastanak s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Lars-Gunnar Wigemarkom.

Glavna tema sastanka bilo je Izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno, javlja Hrvatski Medijski Servis. U svezi s tim, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija. Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, dr. Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu žurnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euro – atlantskih integracija. Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)