HARADINAJ: Cilj akcije ostvarivanje zakona, pozivam Srbe da sačuvaju mir

Vrijeme:1 min, 32 sec

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas izjavio da akcija Policije i Policijskog inspektorata Kosova na sjeveru ima za cilj jedino ostvarivanje zakona i ništa drugo, i pozvao Srbe na mir.

Akcija je protiv osoba uključenih u ilegalnu trgovinu, organizirani kriminal i druga kriminalna djela, napisao je on na Facebooku.

“Neke od osoba uključenih u ta djela su i službenici Carine, Policije, ali i obični građani. Kao premijer potvrđujem da se radi o provedbi zakona i ničega drugog. Pozivam Srbe da sačuvaju mir i poštuju zakon”, napisao je Haradinaj, prenosi Beta.

U akciji Policija Kosova (PK) i Policijskog inspektorata Kosova (PIK) u provedbi naloga Osnovnog suda u Prištini za pritvaranje nekoliko policijskih službenika i građana osumnjičenih da su kriminalna grupa, ranjen je jedan pripadnik Policije, a uhićeno pet osoba, javljaju prištinski mediji.

Tijekom akcije u Zubinom Potoku je ranjen jedan pripadnik PK koji je medicinski zbrinut u Bolnici u južnom dijelu Mitrovice i prema informacijama medija život mu nije u opasnosti.

Među uhićenima ima i pripadnika PK iz redovna Albanaca.

U akciju PK i PIK koja je započela u ranim jutarnjim satima su uključene relevantne jedinice PK. Akcija je rezultat višemjesečne istrage Policije i PIK koji je vodilo Specijalno tužiteljstvo Kosova.

“Istraga je imala za rezultat utvrđivanje da je nekoliko policijskih službenika i nekih građana uključeno u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi s krivičnim djelima ilegalna trgovina robom, zlouporaba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina”, piše u priopćenju PK.

U priopćenju se navodi da se, “uprkos oružanom otporu na sjeveru Mitrovice, policijska operacija nastavlja, uključujući i uhićenja i kontrolu nekoliko lokacija što imaju za rezultat oduzimanje relevantnih dokaza, uključujući i oružje dugih cjevi”.

Više detalja o ovoj akciji će biti dano na konferenciji za medije na kojoj će govoriti predstavnici tužiteljstva, Policije i PIK-a.

 

 

Beta/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori