FB komentar Ante Šimunović: “Ničija nije gorjela dovijeka, pa neće ni vaša, g. Plenkoviću i Jandrokoviću…”

Vrijeme:5 min, 56 sec

 

Ante Šimunović dijeli uspomenu.

19 h

Ovu objavu prije točno godinu dana završio sam riječima: “Ničija nije gorjela dovijeka, pa neće ni vaša, gg. Plenkoviću i Jandrokoviću (Vaša možda i hoće, s obzirom na Vašu “snalažljivost”)!”

Jučer je na naplatu došlo svo vrijeđanje i obezvrijeđivanje vlastitoga biračkog tijela, svi pokušaji nametanja zastupnicima i članovima stranke svoga osobnog svjetonazora, njima suprotnoga. Jučerašnjim “računom” Narod političkom tajniku naplaćuje svo njegovo bahato izrugivanje nad skoro 800 tisuća potpisa za referendumske inicijative. A Agentu 808 koji trenutno obnaša dužnost glavnoga tajnika članstvo je jučer poručilo da se okane stranačke operative i posveti onome sto mu jedino dobro ide – protokolarne obveze. Dužnost predsjednika Sabora izvrsna mu je prilika za to.

Jučer je Andrej Plenković definitivno ušao u povijest HDZ-a. Ostvario je, naime, POVIJESNO NAJLOŠIJI REZULTAT HDZ-a na nacionalnim izborima – 22,72%! Dosad je njegova politička “majka” Jadranka Kosor držala tu neslavnu poziciju s 23,93%! A njegov politički mentor koji je kao privremeni predsjednik 3. siječnja 2000. doživio veliki poraz, ipak je osvojio 27,04%. To je Plenkoviću u ovom trenutku očito nemoguće dosegnuti.

Koliko je zapravo malen čovjek, pokazuju ovi Plenkovićevi pokušaji skidanja odgovornosti sa sebe. Kao, ŽO-i i GO-i su predlagali kandidate. Stvarno jadno, kome taj čovjek laže? Tko mu je smetao da na listu stavi ljude za koje bi naši birači mogli glasovati, da im ne spominjem imena? Nitko, osim njega samoga. Njegovoga ega. Koji ne bi mogao preživjeti da neki od njih dobije 60, 80 ili 100 tisuća glasova. Momak, imaš ozbiljan problem. Priviđenje nekakvih crnih labudova ili bijelih miševa kao razloga poraza je, moram priznati, originalan pokušaj izvlačenja 😂

240 tisuća glasova… u Zagrebu svega 30-ak tisuća. Izgubljeni svi veliki gradovi. Pobjeda SDP-a. I to kakvog SDP-a, najjadnijega i najslabijega u proteklih 12 godina. E, ako to nije epska pushiona, ne znam što je.

I, što je sada rješenje? Iskreno, ne znam. Plenković je stranku doveo u nemoguću situaciju, osramotio nas jučer i ponizio kao nijedan predsjednik dosad. Jedino rješenje su unutarstranački izbori što prije. Do tada, bilo bi pristojno da barem tajnici (glavni, politički i međunarodni) kao i njihovi pomoćnici podnesu neopozive ostavke, da Predsjedništvo imenuje privremenoga glavnog tajnika koji će imati jednu jedinu zadaću – pripremiti unutarstranačke izbore za rujan. U studenom bi se mogao održati Sabor, kako bi se stranka pripremila za predsjedničke izbore u prosincu.

Andrej Plenković izvršio je svoju misiju, razmrvio je “desno” biračko tijelo, tako da je od onih 41,5% iz 2014. jučer dobio jedva polovicu. A jedan veliki dio tih glasova otišao je “uništa”. Zahvaljujući Plenkoviću koji je podcijenio inteligenciju vlastitoga biračkog tijela. On je svoju epizodu u HDZ-u završio. Uvjeren sam da ga članstvo više nikada neće izabrati za predsjednika. No, možda i nisam u pravu, vidjet ćemo. Uskoro, nadam se😉

Iako mi je liječnik rekao da ću teško govoriti treci dan nakon teske operacije čeljusti… iako sam bio naotečen k’o bumbar… držao sam po vrećicu leda na svakom obrazu svakih 20-ak minuta tijekom 3 dana, samo kako bih mogao govoriti tijekom jučerašnjega Sabora HDZ-a. Zahvaljujem mladome stranačkom kolegi P. R. (tužno je da mu se bojim objaviti ime, da čovjek ne bi imao problema s Plenkovićevim ulizicama) koji je snimio dio govora…

Sudjelovao sam i na Prvome Općem saboru HDZ-a, utemeljitelj stranke (učlanio se kao maturant u veljači ‘90.), 11 godina sam bio tajnik GO HDZ-a V. Gorice, zamjenik gradonačelnika, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, vodio izborne stožere od lokalne do nacionalne razine… Dao sam za HDZ uistinu puno svoga vremena, energije i znanja. No, 28. ožujka ove godine netko u HDZ-u odlučio me blokirati na službenom FB profilu Stranke, odnosno zabranio mi komentiranje i lajkanje na službenoj stranici HDZ-a!? (Btw, i na SDP-ovoj mogu komentirati, a ne daju mi na “mojoj” HDZ-ovoj?)

E nećete, gospodine Jandrokoviću, ni vi niti takvi koji svoj legitimitet nemaju u narodu, nećete više ponižavati članove HDZ-a! Cijela stranačka administracija financira se iz naših članarina i naših izbornih pobjeda! Odakle pravo bilo kome od vas da mi bilo što zabranjujete, a osobito komentirati na stranici stranke čiji sam utemeljitelj?!

Iz tog razloga sam JEDINI glasovao protiv izvješća trenutnoga predsjednika HDZ-a, g. Plenkovića. On je, naime, u svome izvješću naveo kako želi otvoriti prostor za dijalog, uključivati i slične, pardon na izrazu, floskuletine… tako da sam jednostavno morao biti protiv izvješća predsjednika.

Isto tako, bio sam i među troje izaslanika koji su digli ruku protiv Prijedloga Statuta HDZ-a. Zašto? Zato što procedura nije bila demokratska, zato što smo kao izaslanici prijedlog Statuta dobili svega 23 sata prije održavanja Sabora. O amandmanima se nije ni glasovalo, već je trenutni predsjednik HDZ-a, g. Plenković, izrekao nešto tipa “nema potrebe glasovati o amandmanima, svi su ti prijedlozi ionako uključeni u tekst”. G. Plenkoviću, niste li vi pravnik? Je li to “demokratska procedura” donošenja statuta bilo koje stranke u EPP-u? Siguran sam da se tako ne biste ponašali ni u Bruxellesu niti u Strasbourgu, samo nas, članove HDZ-a, smatrate svojim stadom koje ne zna čitati, koje ne treba ni misliti. Vi ste tu da mislite za sve nas!?

U Statutu se govori o izbjegavanju udvostručavanja funkcija, ali nitko našem glavnom tajniku nije objasnio da ne možeš istovremeno biti I glavni tajnik (prvi operativac stranke) i predsjednik Hrvatskog sabora (nominalno druga osoba Države). Kako to, baš nitko?

Ovaj me jučerašnji Sabor podsjetio na tmurne ‘80-te i kongrese partijskih komiteta. Od natjecanja tko će Dragome Vođi tijekom Sabora opjevati veće hvalospjeve, posramila bi se i Sjeverna Koreja! O stvaranju kulta ličnosti da ne govorim. Kao u najcrnja komunistička vremena.

Prije mene, na Saboru je bilo sigurno 50-ak govornika. Nisam mogao vjerovati, da nitko niti jednom rječju nije spomenuo dvije referendumske inicijative koje su u tijeku. To se nije našlo ni u jednome izvješću, niti u jednome govoru! Kakva je to PUČKA stranka koju ne zanimaju dvije referendumske inicijative pokrenute od građana koju podržavaju i brojni domoljubni intelektualci ?!

Kada se suočio s izbijanjem korupcijske afere tzv. “Hotmail”, još 9. svibnja, g. Plenković nije se okrenuo stranačkim tijelima, a Predsjedništvo je sazvao tek za 21. svibnja, 12 dana poslije?! Kada se predsjedniku HDZ-a dogodi nešto takvoga, odmah bi trebalo uslijediti njegovo SVJEDOČENJE pred Predsjedništvom, kako bi najviša stranačka tijela dobila od njega i osoba koje je sam odabrao jamstva da njihova afera neće naštetiti Stranci. Briga njega za HDZ, on samo gleda svoj rejting i kako bi Stranku “upogonio” i iskoristio za razvoj svoje karijere. I usputno svojim kompanjonima (za koje je znao iz kojih i kakvih krugova dolaze) omogućio enormno bogaćenje na račun naroda, na račun njegovoga “stada”

Blago nama kada je naš Veliki Vođa pametniji i od naše Crkve i od Akademije, čak vodi i stručno(!?) povjerenstvo za reformu obrazovanja. No, nama njegova “avangarda” predvođena Radom Borić, Miloradom Pupovcem i sličnima – ne treba!

Ničija nije gorjela dovijeka, pa neće ni vaša, gg. Plenkoviću i Jandrokoviću (Vaša možda i hoće, s obzirom na Vašu “snalažljivost”)!

https://www.facebook.com/ante.simunovic.39/videos/2051719005081244/

 

FB Ante Šimunović/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)