Pentagon razmatra slanje dodatnih američkih postrojbi na Bliski istok

Vrijeme:1 min, 1 sec

Šef Pentagona Patrick Shanahan u četvrtak je potvrdio da Pentagon razmatra slanje dodatnih američkih vojnika na Bliski istok, kako bi učvrstili zaštitu američkih snaga na tom području, uslijed napetosti s Iranom.

-Ono što razmatramo je: postoje li stvari koje možemo napraviti kako bi unaprijedili zaštitu američkih postrojbi na Bliskom istoku. To može uključivati slanje dodatnih vojnika na Bliski istok kako bi “pojačale zaštitu snaga”, kazao je ministar obrane Shanahan.

Dodao je kako su neka medijska izvješća netočna.

-Nema 10.000 i nema 5.000, to nije točno”, rekao je.

Shanahan je izjavio kako će u četvrtak izvijestiti predsjednika Donalda Trumpa o sigurnosnoj situaciji s Iranom, dok je predsjednik izjavio novinarima kako će biti spreman poslati dodatne postrojbe u tu regiju.

-Htio bih, ako ih trebamo. Mislim da nam neće trebati. Doista ne. Ja bih sigurno poslao vojnike ako nam zatrebaju. Iran je bio vrlo opasan igrač, vrlo loš igrač, oni su zemlja terora, rekao je Trump.

Tenzije između Teherana i Washingtona stalno se zaoštravaju zadnjihtjedana, a američki predsjednik Donald Trump pooštrio je sankcije kojima namjerava uništiti iransku sposobnost prodaje nafte na globalnom tržištu.

Trumpova administracija također upozorava na moguće iranske zavjere protiv SAD-a i saveznika.

 

M.M/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori