“ORGANIZIRANA KLOPKA”: Procurilo koliko je koštala snimka koja je srušila Strachea i austrijsku vladu

Vrijeme:1 min, 16 sec

Iza snimke koja je srušila austrijsku vladu te vicekancelara i predsjednika Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Heinz-Christiana Strachea, stoje bečki odvjetnik i detektiv, tvrdi dnevnik Österreich i televizija Oe24.

Dnevnik se, naime, poziva na stručnjaka za sigurnost Saschu Wandla te tvrdi da su odvjetnik Ramin M. i austrijski detektiv Julian H. organizirali klopku za Strachea u vili na Ibizi i snimili video, piše 100posto.hr.

“To sam primijetio čim sam pogledao snimku”

Sascha Wandl, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kazao je u intervjuu za Oe24 kako video s Ibize nosi potpis dotičnog detektiva. “To sam primijetio čim sam pogledao snimku”, kazao je Sascha Wandl te dodao da se detektiv Stracheu predstavio kao biznismen iz Münchena.

“Julian je kazneno gonjen i osuđen, i bio je umiješan u špijunažu tvrtke Plasser & Theurer”, dodao je Wandl i potvrdio da je Julian prijatelj s bečkim odvjetnikom koji je dogovorio prvi sastanak sa Stracheovim bliskim saveznikom Johannom Gudenusom.

Bečki odvjetnik ima video snimke Strachea s ilegalnim supstancama

Troškove proizvodnje videa koji je srušio čelnike FPO Wandl je procijenio na oko 600.000 eura. Prema njegovim riječima, video snimke su ponuđene za više od milijun eura i on smatra da iza svega stoji politički nalogodavac.

Inače, bečki odvjetnik je poznat i po tome što je već 2015. nudio savjetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video snimke na kojima se može vidjeti Strachea s ilegalnim supstancama. Taj video materijal nikada nije uspio unovčiti jer je tražio prevelike svote.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori