LIDER SDA Izetbegović tvrdi da će Čović popustiti: Izborni zakon rješavati u okviru presude Sejdić-Finci

Vrijeme:1 min, 18 sec

Podsjetio je kako se govorilo da neće biti izbora u listopadu prošle godine, pa ih je bilo, da neće biti formiran Dom naroda, pa je formiran.

”Mislim da Čović taj jasni stav neće dugo držati. On nema razloge da se odnosi na takav način niti na takav način nešto postići. Ako se bude išlo prema ultimatuma prema bošnjačkoj strani, smanjuju se šanse za rješenje”, rekao je čelnik SDA Bakir Izetbegović govoreći o izjavama čelnika HDZ-a BiH o tome kako se federalna vlast neće formirati bez izmjena Izbornog zakona.

‘Mi insistiramo da se to mora rješavati unutar presude Sejdić-Finci, Zorlak itd. Dakle presude koja kaže da svaki građanin u ovoj zemlji, na svakom pedlju njenom ima pravo da se kandidira za svaku poziciju, uključujući Predsjedništvo BiH. Unutar toga smo bili našli i rješenja, jedan je bio aprilski paket, a drugi Fuelleov model, koji je jamčio faktički, u ovom času gospodin Čović bi bio u Predsjedništvu, kojeg je Čović odbio”, rekao je.

Naveo je kako uvjetovanje može biti kontraproduktivno te kako ranija uvjetovanja nisu donijela ništa. Podsjetio je kako se govorilo da neće biti izbora u listopadu prošle godine, pa ih je bilo, da neće biti formiran Dom naroda, pa je formiran. Govoreći o formiranju vlasti, rekao je kako se nadao da ”ćemo to uspjeti završiti u svibnju” i da je bilo naznaka za to. ”Što se nas tiče to može biti već sutradan”, rekao je Izetbegović. Dodao je kako se nada i da će Milorad Dodik biti spreman na izvjesne ustupke.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)