HMS DONOSI: Pročitajte zaključke s izvanredne sjednice VSTV-a, podrška Tegeltiji i Jukić

Vrijeme:1 min, 31 sec

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine jučer je održalo izvanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija predsjednika VSTV-a BiH povodom trenutne situacije u pravosuđu.

VSTV je dalo punu podršku predsjedniku Milanu Tegeltiji te pozvalo Tužiteljstvo BiH da ispita sve navode iz teksta objavljenog u online magazinu Žurnal. Također, iz zaključaka sa izvanredne sjednice VSTV-a iščitava se i podrška potpredsjednici navedene institucije Ružici Jukić kojima se demantiraju navodi određenih medija da je Jukić određene kolege nazivala trećerazrednim službenicima.

Hrvatski Medijski Servis zaključke sa izvanredne sjednice VSTV-a prenosi u cijelosti:

“Vijeće daje punu podršku i povjerenje predsjedniku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Milanu Tegeltiji, u daljem obavljanju njegovih dužnosti.

Vijeće poziva Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da, što je prije moguće, provede efikasnu i detaljnu provjeru svih navoda iz teksta objavljenog u on-line magazinu „Žurnal“ i donese tužiteljsku odluku.

Vijeće je donijelo odluku da se sve prijave koje su upućene tužiteljstvima, u kojima se spominju nositelji pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom.

Vijeće poziva Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH da pažljivo prati poštivanje Kodeksa sudske i Kodeksa tužiteljske etike od strane nositelja pravosudnih funkcija, u svim njegovim segmentima, i posebno prati istupe nositelja pravosudnih funkcija u medijima, te da, ukoliko uoči kršenje tih kodeksa, promptno poduzima adekvatne mjere.

Vijeće ustvrđuje da potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Ružica Jukić, na sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, nikada nije za kolege Gorana Nezirovića, Branka Perića i Tomislava Ljubića, upotrijebila izraz „trećerazredni službenici“.

Služba za informiranje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine će na adekvatan način snimati sva obraćanja predsjednika, potpredsjednika ili članova Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine medijima, u cilju osiguravanja njihove autentičnosti”, stoji u zaključcima VSTV-a.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)