ZOVKO: Ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put su prioritet

Vrijeme:1 min, 41 sec

Za dva dana počinju izbori za EU Parlament. I za ovaj mandat, na izbornoj listi HDZ-a je kandidatkinja Željana Zovko koja je danas govorila u programu Dan uživo N1 televizije.

Zovko je kazala kako apsolutno podržava poziv Veleposlanstva Hrvatske u BiH da se državljani Hrvatske u BiH u nedjelju odazovu na izbore za europski parlament.

“Apsolutno, imala sam razgovore s nizom ljudi koji imaju hrvatsko državljanstvo u BiH. Obavila sam razgovore u Središnjoj Bosni i cijeloj BiH, kontinuirano boravim i razgovaram s Hrvatima koji su zainteresirani dati svoj glas. To su izuzetno značajni izbori za Hrvate i one državljane koji mogu birati svoje predstavnike u EU parlamentu”, kazala je Zovko.

Podsjetila je kako je prioritet izbornog progama HDZ Hrvatske bio ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put BiH

“Prioritet i izborni program HDZ Hrvatske bio je ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put BiH. Današnji premijer Plenković je otvorio vrata i omogućio tadašnjem predsjedatelju Čoviću da preda aplikaciju BiH za EU u trenucima kada su svi glasovi sa strane bili skeptični prema ovome potezu. Da u tom trenutku se nisu otvorila vrata, BiH danas ne bi bila potencijalni kandidat za europsko članstvo. Moj ulazak u Parlament je nastavak ideje da se BiH što prije omogući kandidatski status. Mi smo radili na tome da se sve teme koje se tiču BiH i njenog europskog puta budu u fokusu i da BiH ne bude ispod radara. I moja zadaća je bila staviti fokus na to koliko se treba pomoći BiH i vratiti je na europski put”, dodala je ona.

Zovko je naglasila kako joj je BiH bila bliska i uvijek će biti bliska.

-Tu sam rođena i sve sam učinila da BiH ostvari imidž svoj vani. Sve ono što radim je usmjereno da BiH nađe svoj smiraj i put i izađe iz letargičnog stanja u koje je zapala u posljednjih 25 godina i ono što činim kroz svoju ulogu je na dobrobit BiH i treba biti prepoznato kao takvo”, kazala je Zovko.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori