LOVRINOVIĆ ZA HMS: Komšić je kamen oko vrata Bosne i Hercegovine

Vrijeme:2 min, 0 sec

-Komšić i DF su remetilački faktor od kad su se pojavili na političkoj sceni i uglavnom djeluju protuustavno, nastojeći to zaviti u oblandu spašavanja BiH, rekao je Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ-a BiH i HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. On je za Hrvatski Medijski Servis komentirao izjavu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, o tome da je DF odlučio ući u vlast na razini BiH kako bi spriječio izmjene zbornog zakona BiH i, eventualno, Ustava BiH.

Predsjedatelj Kluba HDZ-a BiH i HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH smatra da je projektni zadatak DF-a stvoriti unitarnu državu na građanskom principu s institucionalnom dominacijom Bošnjaka. Lovrinović je dodao da je DF “doveden” u vlast kako bi odrađivao “prljav politički posao.

-Njihov projektni zadatak je unitarna država tj., što bi oni rekli, građanska. Bojim se ,međutim, da oni nisu kreatori sami sebi, nego su ih drugi stvorili da bi preko njih ostvarili svoje političke ciljeve. Također, bojim se da nisu jedina politička opcija koja odrađuje “prljav politički posao”, rekao je Lovrinović.

Blokiraju mogući opstanak države

Sugovornik HMS-a smatra da Komšić otvorenim priznanjem da će “minirati” provođenje odluka Ustavnog suda BiH blokira i mogući opstanak države BiH.

“Ovakvom aktivnošću su zapravo blokirali BiH u svakom pogledu, sprečavaju provođenje odluka Ustavnog suda i tako blokiraju mogući opstanak ove države”, istaknuo je Lovrinović.

Jednakopravnost nema alternativu

Istaknuti dužnosnik HDZ-a i HNS-a rekao je za HMS da jednakopravnost za Hrvate u BiH nema alternativu. Dodao je da je Željko Komšić “kamen oko vrata BiH.”

-Ako misle da će nas npr. umoriti, ne bismo li odustali, pa stvarno su naivni ukoliko smatraju da politička i svaka druga jednakopravnost za Hrvate imaju alternativu. On ne samo da je drugi bošnjački član u Predsjedništvu, on je kamen oko vrata BiH, rekao je Lovrinović o Komšićevom političkom djelovanju.

“O sebi i svojim postupcima ništa se ne pita”

Lovrinović je drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH, Željku Komšiću, preporučio da podnese žrtvu za ovu državu i što prije nestane s političke pozornice u BiH.

-Preporučujem mu žrtvu za ovu državu a to je da nestane s političke pozornice što prije i BiH će odahnuti, rekao je Lovrinović za HMS te dodao:

-No bojim se da to ne ovisi o njemu, jer se on ni o sebi i svojim postupcima ništa ne pita, rezolutan je Lovrinović.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori