Radončić: Vrijeme je da se etablira bošnjačka reprezentacija na državnom nivou

Vrijeme:1 min, 15 sec

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširiti patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je za Klix.ba da će njegova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, narednog tjedna “održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije”.

“Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu”, kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširiti patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

“Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, što je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični financijski preduvjeti”, rekao je Radončić za Klix.ba.

Poručio je da je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao čimbenik stabilnosti.

“Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bošnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou”, zaključio je Fahrudin Radončić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)