Katica Kiš: Molitva za pokojne

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Molitva za pokojne

O, dobri naš Oče, koji si stvorio cijeli svemir, sva bića na zemlji i nas Tvoju djecu, čuj naš glas i našu molitvu za preminule nam braću i sestre. Usliši nam dobri Oče naše molitve za njih i privedi ih u svoje Kraljevstvo, privedi ih svjetlu svojega lica.

Svi oni su bili kršteni u ime Oca i Sina i Duha svetoga, živjeli na ovoj zemlji svoju kršćansku vjeru i pripadali tvojoj kršćanskoj Crkvi.

Oprosti im sve grijehe, prijestupe Tvojih zapovijedi, zle riječi i misli i nepravedna djela. Samo očišćeni od svih grijeha mogu imati udjela na gozbi Jagančevoj.

Posebno te molimo za naše roditelje, braću, sestre i prijatelje koji su otišli pred nama u tjelesni nepovrat – smrt, koja čeka sve nas.

Usliši naše pokorne molitve dobri i milosrdni Oče naš, koje ti upućujemo po tvome Sinu Isusu Kristu koji je i sam iskusio tešku mučeničku smrt na Golgotskom križu i spasio nas tako od vječne osude.  Isus Krist je rekao:

„Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet  će.“ Iv. 11,25

Ne dopusti da duše  preminulih padnu u ništavilo. Samo Ti po svojoj milosti  i svemogućnosti možeš ih izbaviti i osvijetliti svojom ljubavlju, kako bi vječno uživali s Tobom i Tvojim sinom Isusom Kristom u Kraljevstvu nebeskom.

Udijeli im, molimo Te, svoj mir i svoju ljubav za kojom su toliko čeznuli sve dok su kročili ovom zemljom. Otvori im vrata raja, kako bi uživali, spašeni i blaženi s Tobom ono vječno blaženstvo u koje su cijeli život vjerovali.

Hvala Ti i slava u sve vijeke vjekova.

AMEN.

Katica Kiš /Hrvatsko nebo

Odgovori