ZAVRŠENI ŠIMIĆEVI SUSRETI 2019.: Nagrada Antun Branko šimić dodijeljena Josi Živkoviću

Vrijeme:2 min, 31 sec

Nakon mise za braću Šimić koja je služena u crkvi u Drinovcima načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, s izaslanstvom, položio je cvijeće i zapalio svijeće kod spomenika Braći Šimić ispred škole u Drinovcima.

Svečana Akademija u dvorani škole počela je “Lijepom Našom” koju su izveli učenici Osnovne glazbene škole Grude. Učenici glazbenici nastupili su još dva puta tijekom večeri izazivajući neskriveno odobravanje i snažan pljesak nakon svojih izvedbi.

Za iznimno ugodan ambijent i uređenje dvorane pobrinula se akademska slikarica Andrijana Mlinarević Cvetković. Svečanu Akademiju sjajno je vodila Ivana Bošnjak. U ime pokrovitelja ovogodišnjih Šimićevih susreta na Akademiji je govorio Božo Ljubić. Pokrovitelji su bili Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković.

Pavao Pavličić, jedan od najplodnijih hrvatskih pisaca, u ime Matice Hrvatske održao je referat o značenju poezije Antuna Branka Šimića, piše Grude-online.

Nakon toga na red su došli mladi pjesnici koji su se prijavili na raspisani Natječaj i koje je Povjerenstvo odabralo kao najbolje.

To su:
Osnovne škole
1. Lovro Žagar II osnovna škola Bjelovar
2. Fabijan Vođinac Osnovna škola Josip Kozarac Slavonski Šamac
3. Lovre Vlašić Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići

Srednje škole
1. Kristijan Kolonić Tehnička škola Zagreb
2. Kristina Kojić Srednja škola Pere Zečevića Odžak
3. Marijana Kovačević Srednja strukovna škola Tomislavgrad

Fakulteti
1. Ivana Kalfić
2. Anamarija Čolak
3. Marija Pavković

Dobitnik ovogodišnje nagrade Antun Branko Šimić za knjigu godine je samozatajni i skromni Posavljak Joso Živković. Obrazloženje i Odluku Povjerenstva pročitao je Ivan Sivrić Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne koji je i uručio nagradu dobitniku.

Zatim su nastupili pjesnici koji su govorili svoju poeziju, s tim da je voditeljica pročitala i nekoliko crtica iz njihovih životopisa. Publika je s oduševljenjem odslušala kvalitetnu poeziju koju su znalački predstavili pjesnici.
Nastupili su Ante Žužul, Mladen Vuković, Zoran Jurišić, Ivan Bitanga Šujan, Marina Alerić Bebić, Maja Tomas, Joso Živković, Stanko Krnjić i Srećko Marijanović.

Na Svečanoj Akademiji uslijedila je dodjela nagrada mladim likovnim umjetnicima. Ukupno je prispjelo 715 likovnih radova i najveći broj dobitnika je iz Republike Hrvatske.

Osnovne škole od 1. do 5. razreda

1. Marko Sosa Osnovna škola fra Stipana Vrljića, Sovići
2. Margareta Vražić Osnovna škola Andrije Palmovića, Rasinja
3. Lorena Zamljačanec Osnovna škola Andrije Palmovića, Rasinja
Pohvala Vlatko Grizelj OŠ fra Stipana Vrljića

Osnovne škole od 5. do 9. razreda

1. Gabriella Grabušić OŠ Nikola Tesla, Rijeka
2. Lara Minić OŠ Ivana Gundulića, Zagreb
3. Dario Miljuš OŠ Nikola Tesla, Rijeka
Pohvale: Antea Vojnović OŠ dr. Vinka Žganca Zagreb, Marko Miljuš OŠ Nikola Tesla Rijeka, Katarina Vladić OŠ Mahično Karlovac

Srednje škole i fakulteti

1. Ines Ćosić Zdravstveno Učilište Zagreb
2. Sara Pecija Škola za primjenjenu umjetnost Rijeka
3. Lucija Čulina Gimnazija Vladimira Nazora Zadar
Pohvale: Andrea Pešorda SŠ Antuna Branka Šimića, Emily Cunjak Škola za primjenjenu umjetnost Rijeka.
S nekoliko riječi zahvale ovogodišnje Šimićeve susrete zatvorio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, Predsjednik Organizacijskog odbora. Svi se radujemo susretu na sljedećim 57. Šimićevim susretima zaključio je načelnik Grizelj.

DRINOVCI, ŠIMIĆEVI SUSRETI

 

http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)