Bogat raspored HNK Mostar u mjesecu pred nama

Vrijeme:1 min, 47 sec

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ima „gust“ raspored do kraja kazališne sezone s dosta izvedbi te gostovanja izvan naših granica, ali i ugošćavanja drugih kazališnih kuća. Ubrzan tempo samo govori koliko se predano radi u ovoj teatarskoj kući, a zadovoljstvo publike u našem gradu, a posebno na gostovanjima te nagrade koje dobiva daju vjetar u leđa ansamblu i kompletnom timu.

U ovom mjesecu već u subotu nas čeka još jedna izvedba sjajne komedije „Sviraj to ponovno, Sam“ u režiji Marija Kovača, u kojoj ne manjka zdravog humora Za ovu je predstavu Robert Pehar, koji tumači glavnu ulogu, kazao kako je to drama ironijskog odmaka od stvarnosti u kojoj svi jesmo. Tko zna Woodija Allena, znat će o kakvom se djelu radi, pogotovu kad se uzme u obzir odličan tim glumaca vođenih osebujnim hrvatskim redateljem. Ansambl HNK s ovom predstavom ide krajem idućeg tjedna na Festival glumca u Vinkovcima gdje će u konkurenciji s još 14 predstava nastojati pridobiti ocjenjivački sud.

Odlična drama u režiji Lajle Kaikčije „Zečja rupa“ je na programu 8. svibnja.

U subotu, 11. svibnja u okviru Mostarskog proljeća na sceni HNK održat će se koncert Cuadro Flamenco, a subotu poslije njega, 18. svibnja, također u okviru Mostarskog proljeća, GALA teatar iz Zagreba izvest će predstavu „Samo jedna žena“. Također kao dio ove manifestacije HNK Zadar izvodi „Lice“ 21. svibnja.

Najnagrađivanija predstava HNK Mostar kazališni hit „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ na repertoaru je 13. svibnja, a već 16. svibnja bit će odigrana na daskama HNK u Splitu. Bergmanova „Jesenja sonata“ u režiji Roberta Raponje s odličnom Sandom Krgo Soldo u glavnoj ulozi bit će odigrana 20. svibnja, a istog tog tjedna, točnije 23. svibnja, HNK Split će na daskama HNK Mostar izvesti predstavu „Obitelj“ u kojoj dodiruju aktualne teme: mržnju prema imigrantima, strah od nepoznatog, zločin kao rezultat straha itd. U režiji Ivana Plazibata, u ovom kazališnom trileru glume Ana Marija Veselčić, Goran Marković i Stipe Radoja.

Za kraj mjeseca svibnja Ivan Skoko i Nikolina Ljuboja ponovno za mostarsku publiku igraju predstavu „O ljubavi“, 30. svibnja, s kojom dan kasnije gostuju i u Ravno, navode iz HNK Mostar.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)