WEBER: Europska unija treba se oslanjati na kršćanske vrijednosti, Turskoj tu nije mjesto

Vrijeme:1 min, 3 sec

Vođa Eurpske pučke stranke i favorit za predsjednika Europske komisije Manfred Weber rekao je u subotu, na početku svoje kampanje za europske parlamentarne izbore, da želi da se Europska unija oslanja na svoje kršćanske vrijednosti i da Turska ostane izvan Unije.

“Ponosni smo što ovaj kontinent ima kršćanski utjecaj, i to nije samo nešto za muzej, to treba da nas orijentira za budućnost”, rekao je Weber u Minsteru, na skupu na početku kamapnje za europske izbore stranaka desnog centra na vlasti u Njemačkoj, CDU Angele Merkel i bavarske CSU čiji je on član, prenosi Beta.

Weber je kandidat Europske narodne stranke za predsjednika Europske komisije.

Te kršćanske vrijednosti treba također, prema njemu, da vode Evropljane da budu iskreni u svojim raspravama s Ankarom, i zato vjeruje da “Turska ne treba biti članica EU “, što je naišlo na pljesak njegovih pristalica.

“Mi hoćemo partnerstvo, prijateljstvo, ali trebamo prekinuti pregovore o pristupanju s Turskom”, rekao je Weber.

On treba pokušati oduzeti glasove od nacionalističkih stranaka u Europi koje će prema anketama ostvariti prodor na izborima za europski parlament 26. svibnja. “Eu ropski projekat treba braniti od nacionalista i egoista”,rekao je Weber i ocijenio da je Europa suočena s povjesnim preokretom u obrani europskog načina života.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)