U VLASNIŠTVU OPĆINA I ŽUPANIJA “Televizija Herceg Bosne bit će televizija Hrvata u BiH”

Vrijeme:1 min, 12 sec

Predsjednik HDZ-a i HNS-a podnoseći izvješće na 13. Saboru HDZ BiH osvrnuo se i na pokretanje Televizije Herceg-Bosne kazavši da će to biti televizija Hrvata u BiH, a ne nikakva stranačka televizija.

“RTV Herceg Bosne u punom kapacitetu će proraditi kroz mjesec ili mjesec i pol. To nije nikakva stranačka televizija niti televizija HNS-a BiH, to je televizija hrvatskog naroda u vlasništvu hrvatskih općina, gradova i županija. RTV Herceg Bosne kupila je TV KISS, a u procesu je kupovine Prvog TV i Naša TV¨, rekao je Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Dodao je kako će Televizija Herceg Bosne u punom kapacitetu početi emitirati program iz Mostara za “mjesec-dva”.

U izvješću o radu predsjednika HDZ-a BiH Čović se dotaknuo i pokušaja da većinski bošnjački narod vrši majorizaciju nad Hrvatima kao malobrojnijem narodu kazavši da su takva nastojanja unaprijed osuđena na propast.

“Pokušaj majorizacije je postojao je, postoji i uvijek je u mislima nekih, ali sam siguran da takva nastojanja nemaju osnovu za bilo kakav uspjeh. Nepovjerenje među narodima još nije splasnulo jer su nas neki željeli pobijediti, ali hrvatski narod je nepobjediv i ako bude potrebno i 100 posto Hrvata će glasovati za HNS”, rekao je Čović.

-HDZ BiH u protekle 4 godine činio je sve da očuva svoj narod i svoju domovinu, istaknuo je.

Sabor je jednoglasno prihvatio izvješće o radu predsjednika HDZ-a BiH za razdoblje 2015.-2019.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori