Zagrepčanin krenuo po Guinnessov rekord, pomagat će mu i 76-godišnja Marica

Vrijeme:1 min, 24 sec

Mladi Zagrepčanin Tomislav Lubenjak ove subote i nedjelje pokušati će oboriti Guinnessov rekord – u 24 sata prijeći će 100 kilometara gurajući automobil od 730 kg s vozačem. Podvig će se dogoditi između Donjih Svetica i Zagrepčanke – taj potez prijeći će 25 puta.

Točno u 15 sati Tomislav je krenuo u pothvat života. Vjeruje da će uspjeti kao i brojna ekipa koja ga je došla bodriti, piše Vecernji.hr

Gurati će Smart koji ima točnu težinu zadanu po Guinnessovim pravilima. Vozači će se mijenjati svaka četiri sata, a riječ je o Tomislavu bliskim ljudima koji ga podržavaju od kad se upustio u ovaj neuobičajen pothvat.

Pomagat će mu i 76-godišnja baka Marica koja će voziti Smart večeras od 23 do 3 sata te sutra od 11 do 15 sati.

Baka Marica | Autor : Ana TenžeraIako je za vikend predviđena kiša i loše vrijeme Tomislav se samo smije.

– Svašta sam prošao pripremajući se posljednjih devet mjeseci i psihički i fizički, kiša me može samo osvježiti – kaže ovaj bivši košarkaš.

Trenutačni svjetski rekord u kategoriji je 82,28 km, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski, dok rekord guranja automobila u paru od 95,07 km nose Makedonci Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov tako da će Tomislav “prešišati” i njihovu kategoriju ako uspije u svom naumu.

Vježbao je gurajući svoj Twingo, ali i svakodnevnim treninzima u teretani. Njegov tim čine obitelj i prijatelji, a kad se pribroje zaštitari i policija – u dvadesetčetverosatnoj avanturi pratit će ga tridesetak ljudi. Ovo mu nije prvi izazov koji si je zadao; vozio je bicikl 100 kilometara i prošao cijeli Zagreb za pet, a zatim je glavni grad odlučio proći hodajući za što mu je bilo potrebno osamnaest sati.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)