PLENKOVIĆ: Četvrto mjesto Željane Zovko na listi za Europski parlamet poruka je svima u BiH

Vrijeme:1 min, 35 sec

Premijer RH i predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković predvodi visoko stranačko izaslanstvo na XIII saboru HDZ-a BiH. Premijer RH novinarima je kazao da njegova stranka podupire europsku orijentaciju Bosne i Hercegovine i da je upravo zbog toga visoko 4. mjesto Željane Zovko poruka je svima u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Plenković je istaknuo da upravo HDZ BiH ima odlučujuću ulogu u napretku BiH na Europskom putu.

Premijer Plenković zapalio odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru. Foto: HMS

“Mi posebno podupiremo europsku orijentaciju Bosne i Hercegovine: HDZ BiH u tome ime prominentnu ulogu. Upravo kada je gospodin Čović obnašao dužnost predsjedatelja Predsjedništva BiH, BiH je podnijela aplikaciju za članstvom u EU. Mi kao stranka i kao Vlada RH snažno podupiremo taj put”, rekao je Plenković.

Predsjednik hrvatskog HDZ-a osvrnuo se i na predstojeće izbore za Europski parlament kroz koji su se dobro kanalizirali i detektirali problemi u BiH kao i pitanja od posebnog interesa za Hrvate u njoj.

“Naša lista za Europski parlament to još jednom dokazuje Željana Zovko koja je naslijedila moj mandat u Europskom parlamentu odradila je sjajan posao i za interese Hrvatske, ali i za interese cijele BiH”, rekao je Plenković.

Premijer RH posebno je apostrofirao da je za Bosni i Hercegovinu te Hrv ate u njoj od posebnog interesa da se Željana Zovko nalazi na 4. mjestu na listi za Europski parlament te je istaknuo da je to poruka prijateljstva svima u BiH.

“Osobito je to važno kako bi se poslala poruka o jednakopravnosti svih naroda u BiH pa tako i Hrvata. To njeno 4. mjesto na listi poruka je svima u Bosni i Hercegovini. Mi kao najjača stranka u RH time želimo poslati poruku prijateljstva i poruka o europskoj perspektivi BiH. Od novog vodstva HDZ-a BiH očekujemo da se nastavi zalagati za te vrijednosti.”, istaknuo je Plenković.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)