OSMANOVIĆ NA SABORU HDZ BIH: SDA i HDZ trebaju češće zajedno sjedati i otvoreno govoriti o problemima

Vrijeme:1 min, 53 sec

Potpredsjednik SDA Adil Osmanović izaslanik je predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na XIII. Saboru HDZ-a BiH. On je istaknuo da su HDZ BiH i SDA u koaliciji već skoro 30 godina što ih obvezuje na suradnju i uvažavanja na uštrb onih koji ih ne bi htjeli vidjeti zajedno. Napomenuo je da predstavnici HDZ-a Bih i SDA moraju češće zajedno sjedati i otvoreno razgovarati o problemima u BiH, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Osmanović je pozdravio prisutne izaslanike HDZ- a BiH kazavši da mu je čast i zadovoljstvo obratiti se na takvom skupu.

“Predstavlja mi veliko zadovoljstvo biti ovdje s vama, najistaknutijim predstavnicima HDZ BiH. Već iduće godine 2020. zajedno ćemo i SDA i HDZ BiH obilježiti 30 godina od osnivanja naše dvije političke stranke. Bit će to prilika da se napravi jedna analiza zajedničkog političkog djelovanja u proteklih 30 godina”, rekao je Osmanović.

Osmanović je istaknuo da su i HDZ BiH i SDA utemeljene na europskim postulatima i na principima jednakopravnosti.

“Demokratskim procesima 90-ih godina prošlog stoljeća bošnjački i hrvatski narod su iznjedrili SDA i HDZ BiH. Ove dvije političke organizacije osnovane su na principima demokracije  i jednakopravnosti utemeljenih na europskim političkim postulatima. Ovo su principi koje će nadživjeti pojedince i bit će vodilja novim generacijama”, istaknuo je Osmanović.

Zamjenik predsjednika SDA istaknuo je da je obaveza HDZ-a BiH i SDA razmišljati drugačije i odgovornije od onih koji ih ne bi voljeli vidjeti zajedno.

“Kao što sam već rekao SDA i HDZ BiH su u koaliciji dugi niz godina i to nas obavezuje da razmišljamo drugačije i odgovornije od onih koji ne bi voljeli da nas vide zajedno. SDA je bila,danas je i bit će partner HDZ BiH; ne samo u koaliranju za uspostavljanje vlasti nego i na putu ulaska BiH u EU i euroatlantske integracije. EU I NATO su naš primarni cilj  i nadam se da naša borba na ovom putu neće biti uzaludna. Dugo sam u politici kao i većina vas mi moramo češće zajedno sjedati za isti stol i otvoreno govoriti u problemima u ovoj zemlji i ne odlagati njihovo rješenje. Osobna mi je želja da snažnije pokrenemo ovu zemlju naprijed, a u tome ćete sigurno imati podršku stranke SDA BiH”, rekao je Osmanović.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)