JOŠ NEMA UVJETA ZA POVRATAK: Vrlo malo Sirijaca prihvatilo njemačku državnu potporu za povratak u domovinu

Vrijeme:1 min, 0 sec

Vrlo malo Sirijaca prihvatilo njemačku državnu potporu za povratak u domovinu.

Vrlo mali broj Sirijaca koji su uslijed građanskog rata izbjegli u Njemačku je prihvatio financijsku pomoć njemačke vlade za povratak u domovinu.

U 2017. je 199 osoba zatražilo financijsku pomoć za “dobrovoljni povratak” u Siriju, navodi se u odgovoru njemačke vlade oporbenim Zelenima koji je u ponedjeljak na uvid dobila agencija dpa.

Prošle godine je federalna vlada subvencionirala povratak 466 osoba u Siriju. U prva četiri mjeseca ove godine, 77 izbjeglica je zatražilo ovakvu vrstu potpore.

Što je potaknulo Sirijce i Palestince koji su tamo živjeli na povratak u Siriju nije statistički zabilježeno, ali su se “nostalgija za domovinom, poteškoće u integraciji i bolest članova obitelji” često navodili kao razlozi, prenosi Hina.

Najviše molbi za financijskom pomoći je u 2018. pristiglo od izbjeglica koje su živjele u Donjoj Saski, Bavarskoj i Hessenu.

Od početka građanskog rata u Siriji 2011., oko 5.7 milijuna ljudi je napustilo zemlju. U Njemačku ih je primljeno oko 780 tisuća.

Njemačka vlada slaže se s procjenom agencije UN-a za izbjeglice po kojoj uvjeti za povratak izbjeglica u Siriju još nisu zadovoljeni po pitanju “sigurnosti i dostojanstva”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori